Mina reflektioner

Brunch på Hasselbacken

with 4 comments

Idag åt jag och sonen brunch på Hasselbacken, min pappa fyllde 79 år och födelsedagarna brukar han fira med att bjuda de närmaste på brunch på Hasselbacken.

Så i morse gällde det att äta en lite mindre frukost än vanligt hemmavid, så att man var hungrig igen vid tolvtiden.

Brunchen på Hasselbacken har man vid det här laget hunnit prova några gånger, jag tycker att den genomgående håller en hög kvalité, utbudet på buffébordet är väl avvägt och det finns lagom mycket att välja på, under åren har rätter bytts ut, men de klassiska brunchrätterna, bacon, cesarsallad, korv och äggröra finns självklart alltid, idag fastnade jag särskilt för pumpasalladen med fetaost som var mycket god.

Det finns bara ett problem med en brunchbuffé, man äter för mycket, jag tog om fyra gånger, sonen tog om sex gånger (dock lite mindre portioner än mina), så när vi avslutade sittningen efter två timmar var vi mätta, väldigt mätta, så vi lär stå oss resten av dagen.

Efter brunchen styrde jag och sonen stegen mot det närbelägna Skansen, för att promenera en timme eller så, vi har ju årskort så det är bara att komma och gå som man vill. Idag fokuserade vi på fåglarna, berguven, lappugglan och den vitryggiga hackspetten. Vi titta även in i några av husen innan vi styrde stegen mot Djurgårdsfärjan och reste hemåt.

 

Written by melkerlarsson

21 maj, 2017 den 18:26

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det låter som ett härligt sätt att fira en födelsedag på. Förstår känslan efteråt, bufféer är luriga. Det är lätt att det blir betydligt mycket mer än tänkt 😉

  Gillad av 1 person

  Anneri

  21 maj, 2017 at 18:39

 2. Gillar buffe då man får ta vad man vill och hoppa över resten. Men visst, det blir lätt att man äter för mycket vilket inte känns bra de närmaste timmarna.
  Mamma och hennes syskon fångade lappugglor med hjälp av lakan då de var barn. Några bröder började snickra burar där de tänkt att ha sina lappugglor. Som tur var upptäckte morfar detta som genast släppte dem fria igen och talade om för barnen att så får dom ALDRIG mer göra.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  21 maj, 2017 at 21:26

  • Buffé har många fördelar, detta med att fånga lappugglor var ju kul, tur att morfar upptäckte dom. Tur att det var lappugglor och inte slagugglor, dessa kan vara väldigt aggressiva, de som ringmärker dom brukar ha hjälm för att skydda sig.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   21 maj, 2017 at 22:16

 3. […] jag och sonen i går tittade in på Skansen noterade vi att det precis som vanligt var gott om vitkindade gäss på Skansen, precis som det […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: