Mina reflektioner

Ett möte i en depå

with 5 comments

Idag var det halvdag på jobbet, dag före helgdag, förmiddagen ägnades åt ett möte i Vällingbydepån, en av Stockholms fem tunnelbanedepåer. Vad är då en depå? En anläggning där tunnelbanefordonen parkeras, städas och underhålls när dessa inte går i trafik, under morgonens högtrafik är mer än 100 tunnelbanetåg ute i trafiken, ca 105 stycken för att vara mer exakt, då varje tåg är 140 meter långt krävs det stora anläggningar för uppställning och underhåll av dessa.

Mötet slutade lagom till lunch så jag ägnade eftermiddagen åt att handla inför den stundande långhelgen, innan sonen som inte hade halvdag, kom hem från skolan vid tretiden. Nu ser vi båda fram emot Europa League-finalen mellan Manchester U och Ajax som spelas på Friends Arena, men vi nöjer oss med att se den på TV, biljetterna är oförskämt dyra.


5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag är inte någon sportfantast så jag kanske inte förstår känslan av att se något ”live”. De gånger jag ser något evenemang tycker jag att det är både trevligare och lugnare att sitta hemma i soffan och titta. Dessutom ser man bättre då 🙂 Jag har faktiskt sett en del hockeymatcher på plats (min man var Brynäsare) och det var kul men sedan de började med alkoholservering blev det ibland ganska obehagligt.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  24 maj, 2017 at 19:44

  • Jag gillar inte att man serverar alkohol på sportarenor, men å andra sidan serveras alkohol i pausen på teater etc, så jag är lite kluven i frågan, men i princip vill jag inte att det serveras alkohol på varken det ena eller andra stället

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   24 maj, 2017 at 22:32

 2. Förstår att det är utrymmeskrävande. Kunde önska att det var ännu fler tåg igång under rusningstid. Inte kul att stå som packade sillar nästan eh halvtimme, bli knuffad, trampad på, känna svettlukt, dålig andedräkt osv.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  24 maj, 2017 at 22:04

  • Det är väl egentligen inte depåerna som sätter begränsningen, det är sträckorna i den centrala stan där man inte kan köra tågen tätare än ett tåg varannan minut som sätter gränsen. Det kommer att bli bättre framöver när tunnelbanan byggts ut med ytterligare 30 km, men när det är klart är förmodligen vi båda pensionärer.

   Gilla

   melkerlarsson

   24 maj, 2017 at 22:37

   • Önskar de kunde gå med varannanminutstrafik runt 8-tiden på morgonen då det är så knökfullt, men då är det med 4-5 minuters mellanrum. Kunde vara bättre. Jadu, massor behöver göras i kollektivtrafiken men det går ruggigt långsamt.

    Gilla

    surridurr

    24 maj, 2017 at 22:58


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: