Mina reflektioner

Idag blev det en långpromenad på Järvafältet

with 4 comments

Idag blev det en långpromenad på Järvafältet, den började vid Säby gård, vilket är huvudentrén från Järfällasidan av naturreservatet, därefter fortsatte vi promenaden norrut, med en liten avstickare ut på Säby strandäng.

Naturreservatet på norra Järvafältet bjuder på en varierad promenad, ömsom sjöar, djupa skogar och däremellan mellansvenskt jordbrukslandskap, det är min barndoms områden och jag älskar att promenera och skåda fåglar i på norra Järvafältet.

Efter att ha passerat Säbysjöns norra ände fortsatte vi bort mot Väsby gård och Bögs gård, ja ni läste rätt Bögs gård, namnet har inget med sexuell läggning att göra, mer med ett vikingatida namn på platsen som idag fått en helt annan betydelse.

Under promenaden såg vi en hel del fåglar, bland annat: ängspiplärka, rörsångare, dubbeltrast, lärkfalk, tornfalk, fiskgjuse, korp, trana och ormvråk.

Promenaden avslutades efter 12 – 13 kilometer vid Häggviks handelsplats där jag handlade mat på ICA Maxi Häggvik innan vi styrde kosan hemåt.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härliga foton!
  Det är intressant hur ord ändrar betydelse med åren.

  Gillad av 1 person

  Anneri

  26 maj, 2017 at 22:22

 2. Underbara vyer och fina foton 🙂
  Barndomens hemtrakter är för alltid speciella, förhoppningsvis oftast på ett positivt sätt. Det konstiga är att allt verkar mycket mindre och avstånden kortare när man återkommer i vuxen ålder 😉
  Jag är väldigt språkintresserad och kände tvånget att googla på ordet ”bög”. Det har många dialektala betydelser, t ex bok (trädet), skinnsäck, knivslida. Jag kopierar in en liten text från Wiktionary:
  Etymologi: Av omdiskuterat ursprung. Troligen från månsingens bögis ”lättlurad man”, egentligen ”bonde” eller av franska bougre ”usling” från medeltidslatin Bulgarus ”kättare”, egentligen ”bulgar”. Eventuellt även av fornsvenska bög, böj ”(kniv)slida”

  Gillad av 1 person

  ibod11

  27 maj, 2017 at 08:02

 3. Du kan verkligen ditt Sthlm. Var det är bra att promenera, var det är bra att se olika saker osv. Önskar jag hade en del av din kunskap. Själv hittar jag ingenstans i stora staden. Blir det stopp i tunnelbanan blir jag helt ställd och har inte en susning över hur jag ska ta mig vidare. Måste då ringa till någon som hittar bättre. Och det händer ju väldigt ofta, så det gäller att alltid ha en laddad telefon med sig.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  27 maj, 2017 at 22:34

  • Jo, jag har ett mycket gott lokalsinne, hittar överallt och har i princip varit överallt i Stockholmsområdet. Skulle nog kunna promenera från Stockholm till Madrid utan karta 🙂

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   27 maj, 2017 at 22:41


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: