Mina reflektioner

En promenad i värmen

with 3 comments

Idag blev det återigen en promenad, en dag då det utlovades värmebölja och möjligen värmerekord, så jag som inte är så särdeles förtjust i värme valde en dag i skuggan så gott det gick, det blev en promenad på Djurgården till 70-80% gick den i skugga.

Något värmerekord blev det inte, även om termometern hemmavid visade +27 när jag senare under eftermiddagen kom hem, men det blev en underbar promenad i skuggan och i närheten av vatten, jag promenerade runt Djurgården och passerade förstås Isbladskärret, korna var ute och betade, men det som fascinerade mig mest var Grågässen och de Vitkindade gässen med sin ungar. Jag såg 4-5 familjer med grågäss och ungefär lika många familjekonstellationer med vitkindade gäss med ungar, antalet ungar varierade mellan grupperna, vilket till stor del är naturligt, men även rovdjuren gör sitt, vid Isbladskärret handlar det nog mestadels om rävar.

Efter lite fågelskådning vid Isbladskärret fortsatte promenaden runt Djurgården, jag är som sagt inget värmefreak, upp till +20 är helt okej, men vid +25 går min gräns, då börjar det enligt mitt tycke att bli på gränsen till outhärdligt.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Upp till grader fungerar för mig. Inte mer. Jo om man är vid ett havsbad såklart. Då bosätter jag mig gärna i plurret hela dagen. Till barnbarnens förtjusning som gillar att bada med farmor/mormor som inte bara ska sitta och sola någonstans som andra vuxna.
  Fniss, du kanske skulle ha tagit dig ett dopp idag?

  Gillad av 1 person

  surridurr

  27 maj, 2017 at 22:05

 2. Ja det var stekande värme i Stockholm igår, och idag ska det bli värre säger de!? Som du säger så håller man sig gärna i skuggan 🙂

  Gillad av 1 person

  RidgeCroft Birding

  28 maj, 2017 at 10:25

 3. Ska jag inte ligga vid en strand eller en pool så är 20 grader fullt tillräckligt för mig också. Ska man ut och röra på sig i högre värme så är skuggan en klar bonus. Men det ser ut som om det fläktade lite. I alla fall rör vattnet lite på sig, kanske bara en bris men säkert skönt ändå.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  28 maj, 2017 at 14:27


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: