Mina reflektioner

Jag passerar dagligen konsten vid Thorildsplans tunnelbanestation

with 2 comments

Jag passerar Thorildsplans tunnelbanestation näst intill dagligen, på väg till och på väg från jobbet, så jag tänker väl inte så särdeles mycket på konsten när jag passerar. Det gör dock uppenbarligen andra, många yngre personer stannar till och tar sk selfies och förvånansvärt många utländska turister stannar till och fotograferar konsten, vad som får en turist att kliva av vid Thorildsplan har jag dock ingen aning om.

Att just ungdomar fascineras av konsten kan jag förstå då konstnären, Lars Arrhenius, har inspirerats av pixlade symboler och dataikoner från de tidiga data- och TV spelen under 1970- och 1980-talen i sin utformning av konstverket. Verket heter ”Playtime” och består av att stationens betongramper klätts i italienskt standardklinker i starka färger. Personligen tycker jag att det är ganska snyggt och dessutom ganska så lätt att hålla rent, just det sistnämnda tilltalar yrkesmänniskan i mig.


2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. T o m jag tycker mig känna igen någon symbol från forna tider 😉 Det är alltid kul att se att konsten lämnas ifred och att inga klottrare har varit i farten där. Rent och snyggt, precis som du säger.

    Gillad av 1 person

    ibod11

    31 maj, 2017 at 13:53


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: