Mina reflektioner

Idag besökte vi Mariefred och ångans dag

with 7 comments

Idag åkte jag och sonen till Mariefred och ångans dag, en försommartradition för oss, vi tog SJs tåg från Stockholms central till Läggesta, där bytte vi till Östra Södermanlands järnvägs lilla, långsamma men betydligt charmigare ångloksdragna tåg till Mariefred.

Men vi åkte inte bara tåg, vi besökte även Gripsholms slott och vandrade runt i 65 av slottets oräkneliga rum, slottet i sig är fantasieggande med sina torn och tinnar, precis som ett slott ska se ut.

I samband med ångans dag sker en hel del kringarrangemang i stan, så vi tittade på fina veteranbilar och gick en sväng på stan, på torget köpte vi oss varsin kringla med havssalt, något som såväl jag och sonen uppskattade. Efter fem timmar i Mariefred begav vi oss hemåt.

Annons

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Men åh, vilken fin dag med sonen. Det är sådana minnen han kommer att bevara till sitt vuxenliv.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  3 juni, 2017 at 21:57

 2. Vilken härlig dag med många roliga upplevelser. Vyerna runt Gripsholms slott är välbekanta för mig och jag har många minnen från Mariefred. Kul att få se dina bilder.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  4 juni, 2017 at 12:45

 3. Fniss, träffade ni på några spöken där inne i slottet?

  Gillad av 1 person

  surridurr

  4 juni, 2017 at 21:07

  • Sonen skulle nog gärna träffat några spöken, men vi såg inga…

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   4 juni, 2017 at 23:00

   • Synd för sonen. Ta er till Penningby Slott,vissa av ägarna spinner vidare på traditioner om prat om vita damen, och öppnar i ett av tornen helt abrupt dörren till ett mörkt rum, som hastigast, och där inne står vita damen, alltså en vit skyltdocka klädd i kanske 1700-talskläder. Kanske något som tilltalar sonen?
    Själv har jag varit med om åtskilliga skräckturer till det slottet nattetid……

    Gillad av 1 person

    surridurr

    4 juni, 2017 at 23:16

 4. […] När jag och sonen i lördags besökte Östra Södermanlands järnväg spårade ett av deras lok, Emsfors, ur i Läggesta, det var dock inte så dramatiskt som det låter. Loket spårade ur vid vändskivan, utan passagerarvagnar i kroken. Så förhåller det sig oftast, tåg spårar sällan ur när de är i drift, de flesta spårar ur när de befinner sig i en depå eller verkstad, när tågen befinner sig ute i trafik händer det nästan aldrig. […]

  Gilla

 5. […] I lördags besökte jag och sonen Gripsholms slott, där finns även statens porträttsamling att bese, vilken till stor del består av porträtt av gamla kungar och adelsmän, men under 1800-talet händer något, då dyker det även upp författare, poeter och folk från universitetsvärlden. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: