Mina reflektioner

En promenad i närområdet

with 4 comments

Igår blev det ju en ”långresa” till Mariefred och en ganska lång dag, så idag valde jag att hålla mig i närområdet.

Så det blev en långpromenad i det närbelägna naturreservatet i Flaten, från lövskogen som omgav mig var det en kakafoni av fågelsång, men det var inte lätt att urskilja fåglarna i lövverket, så ibland stannade jag till en stund, lyssnade och spanade i lövverket, fåglarna sitter ju inte stilla hela tiden, så efter några minuter hade jag identifierat de fyra – fem arter som höll till i just det trädet. Idag såg jag ett flertal arter av sångare, b l a ärtsångare, samt nötväckor i stora mängder, bofink och rödhake.

Idag märktes det dessutom att många fåglar fått ungar, en del arter får ju två kullar per år, en del tre, så den första kullens ungar har nu börjat synas ute i markerna på egen hand, jag såg exempelvis väldigt många unga björktrastar och från många träd hördes det tiggande fågelungar. Mot slutet av promenaden hittade jag ett bohål där ett par större hackspettar flög in och ut med godbitar till ungarna, det var ett intensivt kvitter från hålet i trädstammen.

Jag kom hem i tid för att se Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården på TV, men jag hade gott kunnat stanna i skogen en stund till då matchen fick skjutas upp en stund i väntan på att röken från fansens bengaler skulle skingra sig. Detta med bengaler är ett jävla otyg, dels är dom farliga om dom hanteras fel och jag tror inte att unga berusade män är den lämpligaste användaren av pyroteknik, dels är röken inte särdeles behaglig för personer med astma eller andra lungsjukdomar.

Written by melkerlarsson

4 juni, 2017 den 16:07

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vilken vacker bild 🙂 Något klickade till i hjärnan när jag läste ”Flaten”. Jag tror att vi har stått på en lite annorlunda campingplats där några nätter för ett antal år sedan. När vi kom dit upptäckte vi att den befolkades av hemlösa och folk som arbetade i närheten under veckorna. Det såg lite rörigt ut men vi har nog aldrig blivit så väl bemötta av våra grannar på någon annan campingplats. Promenaden runt sjön var en naturupplevelse som sitter kvar. Bara glada minnen därifrån 🙂 Jag är nästan helt säker på att det var just där vi var 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11

  4 juni, 2017 at 17:59

 2. Härlig promenad.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  4 juni, 2017 at 21:02

 3. Instämmer också i det där med bengaliska eldar

  Gilla

  surridurr

  18 juni, 2017 at 17:53


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: