Mina reflektioner

Nationaldagen firades i den svenska naturen

with 4 comments

Hur firar man nationaldagen? Jag vet inte, man gör väl det man känner för, jag valde att fira nationaldagen i den svenska naturen, var annars, indirekt firade jag även allemansrätten, något som är unikt för Sverige.

Jag tog bussen till Ågesta gård och klev rakt ut i naturen, vädret var alldeles underbart, runt +20, så det var en perfekt dag för en långpromenad. Jag började promenaden vid Ågestasjön och fortsatte därefter ner mot Balingsta, när jag avslutade promenaden vid Flemingsberg hade jag gått ca 1.5 mil.

Utefter vägen skådade jag naturligtvis fåglar, såg närmare 50 olika fågelarter, b l a brun kärrhök, fiskgjuse, trana och sånglärka, samt en hel del andra djur såsom ekorrar, rådjur och mängder med ormar, tror aldrig att jag sett så mycket ormar på en dag som jag gjorde idag.

Väl hemma fick jag ett problem när jag skulle laga Danmarks nationalrätt, smörrebröd, b l a en variant med räkor, då dök en synnerligen påträngande katt upp, han ville ha sin andel av räkorna, i alla fall det som han ansåg var hans andel. Han fick några räkor och därefter gick han ut och sov på den solvarma balkongen, så jag kunde i lugn och ro färdigställa smörrebröden.

ps Danmarks nationaldag var i går, den 5 juni.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fniss, brödet till dig och räkorna till kissen alltså!

  Gillad av 1 person

  surridurr

  6 juni, 2017 at 21:20

  • Den uppdelningen skulle katten uppskattat 🙂

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   6 juni, 2017 at 22:27

   • Då har kissen och jag kommit överens om att det är den uppdelningen som gäller från och med nu! Du har ingenting att säga till om här! Jo möjligen om du fortsättningsvis köper så mycket räkor så kissen blir mätt, då kan du möjligen få smaka på några du också!

    Gillad av 1 person

    surridurr

    6 juni, 2017 at 22:38

 2. Bra sätt att fira nationaldagen på 🙂 Men en dansk rätt på svenska nationaldagen…hur tänkte du då? 😉 Haha, du får fira precis som du vill. Här hissade vi inte ens flaggan trots att både flaggstång och flagga finns så jag ska inte kasta sten i glashus.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  7 juni, 2017 at 16:36


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: