Mina reflektioner

Å jag skådade fartyg

with 2 comments

MS Birger JarlNär jag och sonen i går promenerade utefter kajen från Saltsjö kvarn via Finnboda till Kvarnholmen tog vi en liten paus på en bänk som stod i skuggan, det var väl kanske därför den var ledig.

Vi drack varsin dricka, sonen halade fram sin mobil och började spela, jag skådade fartyg, i inloppet till Stockholm passerade b l a S/S Motala Express, S/S Norrskär, M/S Birger Jarl och M/S Enköping. Det sistnämnda fartyget är intressant, detta då hon är det äldsta fartyget i Lloyd’s register som fortfarande går i reguljär trafik, vilket innebär att det är ett av världens äldsta fartyg. M/S Enköping togs i trafik 1868, på den tiden förstås med en ångmaskin i maskinrummet, sedan närmare 70 år är Enköping dieseldriven.

 

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så mysigt att sitta där och titta på båtar. Men jag undrar om du också tog fram mobilen och googlade lite eftersom du känner till så många fakta 😉 Eller det kanske helt enkelt är så att du har ett intresse för detta och därför även har kunskapen. Det är i alla fall kul att du delar med dig 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11

  20 juni, 2017 at 10:15

  • De flesta som passerade är väl kända för mig, ett fartyg fick jag dock googla på, men det är inte omnämnt i inägget.:-)

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   20 juni, 2017 at 10:18


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: