Mina reflektioner

Midsommarafton firades med en stadspromenad

with 4 comments

Södermalm, MariabergetMidsommarafton firades med en stadspromenad, via söders höjder och Kungsholmen, jag började vid Slussen och gick via Mariaberget och Montelius väg som erbjuder en fantastisk utsikt över Riddarfjärden mot Riddarholmen och Stadshuset.

Därefter fortsatte jag över till Kungsholmen, var än jag gick var det folktomma gator och väldigt få bilar, måste vara underbart att köra buss i Stockholms innerstad en dag som denna, det mesta var förstås stängt, t o m de indiska restaurangerna var stängda, ryktet hade nog nått dom att det inte var någon större mening att hålla öppet en dag som denna.

Vid Stadshuskajen låg de lövade ångbåtarna på rad, precis som det ska var en midsommarafton, men passagerarna verkade mestadels bestå av utländska turister, svenskarna satt nog å trängdes i en alldeles för liten sommarstuga.

Dagens klo var nog ändå killarna som gick framför mig en stund medans dom planerade eftermiddagens inköp, uppenbarligen hade dom inte förstått att Systembolaget är stängt på midsommarafton, funderade ett tag på om jag skulle informera dom om detta, men valde att låta den låsta dörren vara budbäraren, för dessa killar skulle helt klart få planera om sin midsommarafton.

Nu på kvällen, när dagen summeras, kan jag konstatera att det ännu inte regnat denna midsommarafton.

 

 

Written by melkerlarsson

23 juni, 2017 den 21:02

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fniss, förstår att det kändes folktomt hos dig, alla är ju här!!!

  Gillad av 1 person

  surridurr

  23 juni, 2017 at 21:10

 2. Just det där tillfällena när de platser som normalt sett är fulla med folk är folktomma är nästan magiska! Här kom regnet på senheten och det störde oss inte det minsta (vi satt under tak).

  Gillad av 1 person

  Anneri

  24 juni, 2017 at 01:11

 3. […] När jag i går promenerade i stan kunde jag konstatera att det är tur att vi haft stavningsreformer, tänk att man en gång i tiden stavade ”Lasarett” med ”Z”, ”Lazaret”. […]

  Gilla

 4. Det var nog inte bara busschaufförerna som uppskattade de tomma gatorna. Du kanske också tyckte att det var ganska skönt och lugnt 😀
  Underbara bilder från ett vackert Stockholm.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  24 juni, 2017 at 14:26


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: