Mina reflektioner

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

with 3 comments

En lite annorlunda variant av den klassiska franska skink- och ostpajen, Quiche Lorraine, något lättare och med betydligt mer grönt.

Ingredienser:

Deg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 1 påse färsk bladspenat (ca 80g)
  • 1 Fetaost (100-150g), tärnad
  • 1/2 burk Soltorkade tomater, strimla tomaterna
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl oliver utan kärnor

Gör så här:

  • Blanda samman alla ingredienser till pajdegen (använd gärna en matberedare) och låt degen vila i kylen.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen.
  • Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  • Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och de strimlade soltorkade tomaterna
  • Vispa ihop ägg och mjölk och häll över fyllningen.
  • Toppa med oliver.
  • Sätt in pajen i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått färg.

Written by melkerlarsson

29 juni, 2017 den 22:34

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tack för tipset. Gillar varken fetaost, tomater eller oliver, men det går ju bra att ha i annan fyllning.

    Gilla

    surridurr

    29 juni, 2017 at 23:27

  2. Tack för tipset. Gillar varken fetaost, tomater eller oliver, men jag ska absolut testa receptet fast med annan fyllning.

    Gilla

    surridurr

    29 juni, 2017 at 23:28

  3. Jag ska nog testa ditt recept men byter ut oliverna mot något annat…kanske någon sorts svamp. Det låter väldigt gott 🙂

    Gilla

    ibod11

    30 juni, 2017 at 20:41


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: