Mina reflektioner

Idag besökte jag och sonen Skansen

with 5 comments

Idag besökte jag och sonen Skansen, det var ett lagom varmt väder för såväl mig och sonen, som för djuren som visade sig från sin bästa sida, är det för varmt så ser man inte mycket av dom.

Idag hade vi fokus på djuren, ibland har vi fokus på husen, det enda hus vi djuplodade i idag var skolan, där tittade vi framförallt på gamla skolplanscher, vilka fortfarande användes när jag gick på lågstadiet, när jag började på mellanstadiet hade flanellografen och OH projektorn slagit igenom.

Men vi hade som sagt fokus på djuren, vi fick dessutom lära oss något nytt på Lill-Skansen, de färggranna och vackra Berglori papegojorna från Australien betraktas där som en vardaglig och störande fågel, enligt australiensare skitar de ner och stör i största allmänhet i städerna, de har i Australien ungefär samma status som duvor, gråsparvar och skator har i Sverige.

Annons

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så lagom att kunna fokusera på olika saker vid olika besök. Det är en lyx som vi turister inte så ofta kan unna oss. Då ska så mycket som möjligt hinnas med på så kort tid som möjligt.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  3 juli, 2017 at 20:54

  • Vi har ju årskort på Skansen, det blir en utgift när man köper det, men vi besöker Skansen ofta så det tjänar vi in på tre besök. Det är skönt att kunna ha fokus på en sak i taget, när sonen var liten åkte jag dit med honom och bara tittade på dockteater, flera lördagar på rad då han älskade det.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   3 juli, 2017 at 21:06

 2. Som ibod11 säger, sån lyx kan vi turister inte kosta på oss 😉 Det är ju inte precis ofta jag pallrar mig iväg till Stockholm även om det är en vacker stad och om jag är där – ja då är det precis så, en ska hinna så mycket som möjligt på kortast möjliga tid ungefär 😉

  Gillad av 1 person

  Anneri

  3 juli, 2017 at 21:11

  • Utbudet i Stockholm är stort, kanske lite väl stort, när jag besöker ställen med ett stort utbud försöker jag att säga ”jag kommer att komma tillbaka” och därför äter jag elefanten i små bitar. Samtidigt måste man komma ihåg att det finns mängder med pärlor utanför Stockholm, jag och sonen tillbringade exempelvis två givande timmar på hembygdsgården i Malmköping.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   3 juli, 2017 at 21:42

   • Det finns nog mycket att se lite varstans i vårt avlånga land. Jag tycker din inställning är klok, det går att komma tillbaka. Vi har ofta lite för bråttom och försöker hinna mer än vi borde (både i och utanför Stockholm).

    Gillad av 1 person

    Anneri

    3 juli, 2017 at 22:18


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: