Mina reflektioner

Sugen på en långpromenad i nya omgivningar

with 2 comments

Jag har ända sedan jag var liten älskat promenader och särskilt långpromenader, ibland blir det dock lite idétorka, man vill inte gå i gamla hjulspår, man vill upptäcka något nytt.

Stockholms stad marknadsför 19 stycken gångstråk, i stort sett alla stråken går i närheten av pendeltågs- eller tunnelbanelinjer, så man kan välja hur långt man vill gå för att sedan åka hemåt med pendeltåget eller tunnelbanan när man tröttnat, följer man stråken till fullo blir det en rejäl promenad.

Å man behöver inte ens ta med sig matsäck om man inte vill, på vägen lär man passera mängder med affärer, caféer eller köpcentrum där man kan fika, proviantera eller vila ut en stund.

På Stockholms stads hemsida presenteras varje gångstråk med en beskrivande text kring det som är karaktäristiskt för sträckningen och de miljöer som passeras. Informationen och detaljerade kartor för varje stråk kan laddas ned som en Acrobat-fil (pdf).

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är skönt att promenera och det måste vara väldigt roligt att ha så mycket att välja på. Men det är klart, du har gått överallt så många gånger så du kanske börjar tröttna lite. Men du har ändå väldigt många fler valmöjligheter än många av oss andra.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  14 juli, 2017 at 21:10

  • Det är väl tyvärr oftast så att man har fler alternativ till promenader om man bor i en stad än om man bor ute på landet. Många av mina vänner har gamla föräldrar som bor på landet, men vägen utanför saknar vägren och har en hastighetsbegränsning på 70, 90 och t o m 110, så dom kan inte promenera med sin käpp eller sin rullator. Så vi som bor i en stad eller i ett större samhälle är lyckligt lottade på det sättet.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   14 juli, 2017 at 21:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: