Mina reflektioner

En solig dag i Sandemar

with 3 comments

I veckan besökte jag Sandemar, jag tog bussen hemifrån redan vid halvsju, så jag var där strax efter halv åtta, så under ett par timmar fick jag ha detta skärgårdsparadis helt för mig själv, först efter två timmar sprang jag på den första människorna, en mamma med en liten pojke som skulle bada.

Fram emot förmiddagen blev det märkbart varmare, men det var en behaglig värme för oss människor, men fåglarna drog sig undan alltmer. Mitten av juli är ju generellt sett ingen höjdare när det kommer till fågelskådning, men det blev trots allt en lyckad dag, självklart såg jag havsörn, i Sandemar är man nästan garanterad att få se havsörn, jag såg även rosenfink, härmsångare, mängder med olika gäss och vadare, så jag var mycket nöjd med dagen när jag efter fem timmar promenerade tillbaka till busshållplatsen.

På bussen var det fullsatt, inga sittplatser återstod, en yngre tjej tittade på mig och tilltalade mig med ”ni” och frågade om jag ville sitta, jag har vad jag minns aldrig blivit tilltalad med ”ni” och heller aldrig, vad jag minns, blivit erbjuden en sittplats, men det är väl något som kommer med åldern, någon fördel ska man ju ha av det.


3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Haha, så kul att bli niad. Det är i alla fall bättre än något skällsord 😉 Jag har råkat ut för att bli kallad ni någon gång och det låter så fånigt att jag inte kan låta bli att skratta.
  Vi hade besök av en rosenfink när vi bodde nära Oviksfjällen. Det tog en lång stund innan vi kom på vad det var för sorts fågel men efter idogt letande förstod vi att det var en sådan. Enligt fågelböckerna skulle den inte finnas hos oss så det var inte konstigt att vi inte kände igen den. Men sedan återkom den flera somrar i rad och det var alltid lite speciellt när den satt på vårt staket och sjöng sitt ”pleased to meet you” 😀 Tyvärr såg vi aldrig att den hade en partner men den sjöng tillsammans med en svartvit flugsnappare så kanske den i alla fall fick en vän.

  Gillad av 2 personer

  ibod11

  22 juli, 2017 at 17:59

  • När fåglar hamnar lite offside hittar dom sällan en partner, inte många potentiella fruar som lyssnar. Jag har förstått att ”ni” används mer och mer av den yngre generationen. Bättre med ni än skällsord 🙂

   Gilla

   melkerlarsson

   22 juli, 2017 at 18:19

 2. Götapetter så tidig morgon – en ledig dag!?
  Ett märkligt fenomen det där med att bli niad helt plötsligt – så många år efter Dureformen.

  Gilla

  surridurr

  23 juli, 2017 at 00:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: