Mina reflektioner

Årets besök hos Modelljärnvägens hus

with 5 comments

I dag gjorde jag och sonen den långa resan från södra Stockholm till Modelljärnvägens hus i Alunda, mellan Uppsala och Östhammar. Vi tog tunnelbanan in till centralen varifrån det blev Uppsalapendeln till Uppsala C och därefter Upplands lokaltrafiks buss 886 till hållplats Söderby strax innan Alunda, varifrån vi promenerade ca 1,5 kilometer till modelljärnvägens hus.

Det är inte första gången vi gör denna långa resa, jag och sonen har gjort den långa resan till Modelljärnvägens hus flera gånger per år de senaste fem åren och besöken i Modelljärnvägens hus har alltid varit värda den långa resan, det är helt enkelt ett paradis för oss som gillar tåg, kanske främst pappor och söner, men vi är inte den typiska besökaren, såväl äldre personer och barnfamiljer letar sig fram till Modelljärnvägens hus, idag var det fullt på parkeringen när vi kom promenerade dit.

Sonen och jag var lite oense om hur många modelljärnvägar det finns hos Modelljärnvägens hus, vi enades om att det finns nio stycken, åtta stycken inomhus och en trädgårdsjärnväg, i dag imponerades vi mest av deras senaste tillskott, ”spår av Uppland” som har blivit riktigt imponerande sedan vi var där förra året.

Efter mer än tre timmar hos Modelljärnvägens hus återvände vi hemåt, vi tittade dock inte bara på tåg, vi passade även på att fika i deras trevliga och prisvärda café.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Låter som en bra dag

  Gilla

  surridurr

  28 juli, 2017 at 00:03

 2. Det måste vara ett paradis om man gillar tåg 🙂 Jag tycker att fikat låter som det bästa med dagen 😉 men jag gissar att min son hade varit väldigt intresserad om vi hade kommit dit när han var barn.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  28 juli, 2017 at 20:27

  • Du hade fått släpa en skrikande och gråtande son därifrån

   Gilla

   melkerlarsson

   28 juli, 2017 at 20:45

   • Han sitter här bredvid och säger att det är mycket troligt 😁

    Gilla

    ibod11

    28 juli, 2017 at 21:11

 3. Wow … det här vore verkligen något att besöka känner jag. Det är lite som med dockhusen jag är så förtjust i. ”När saker och ting blir smått, så gör det liksom lite extra gott.” ❤

  Gillad av 1 person

  Lollo

  29 juli, 2017 at 09:48


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: