Mina reflektioner

Dagen blev en repris av gårdagen

with 2 comments

Idag blev det en repris av gårdagen med den skillnaden att sonen följde med.

Att det blev en repris på gårdagen berodde på att sonen hörde om alla hallon och smultron jag sett när jag i går besökte Orlångens naturreservat, sonen älskar såväl hallon och smultron, så han ville gärna ut och plocka.

Denna regnfattiga och torra sommar har det varit ont om blåbär, de få blåbär vi har hittat har varit små och torra. Att det är torrt i markerna syns även på många andra växter, exempelvis ser ljungen torr och tråkig ut, på platser där det normalt brukar vara fuktigt i månadsskiftet juli/augusti är det rent ut sagt snustorrt.

Det enda vi hittat i större mängd är just vildhallon, när det kommer till svamp brukar man ju kunna hitta många gula kantareller redan under juli månad, men inte i år, har hittills inte sett enda kantarell. Så kommer det inga större mängder regn snart antar jag att det blir en dålig svamphöst.

Väl hemma rensade jag och fryste den halvliter vildhallon vi fick ihop, det blir något gott, kanske en hemgjord hallonyoghurt till frukost.

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja nog är det rejält torrt i markerna nu. Var ute i skogen i lördags och nog såg vi några stackars kantareller men de är få och ganska ”trötta”.

  Gillad av 1 person

  Anneri

  1 augusti, 2017 at 18:02

 2. Vi har både blåbär och hallon. Konstigt eftersom det har varit väldigt torrt även här. Jag har inte varit ute i riktiga svampskogar men några få, ynkliga kantareller har jag sett. Men troligtvis blir det magert med svamp om det inte kommer mycket regn snart.
  Hoppas hallonen smakar gott, som youghurt eller i annan form 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11

  1 augusti, 2017 at 18:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: