Mina reflektioner

Sommarlovet avslutades i Gävle, dag 3 och 4

with 5 comments

Vår tredje dag i Gävle var vikt åt Järnvägsmuseet, efter hotellfrukosten promenerade vi söderut, utefter järnvägen via fd Gävle södra station till järnvägsmuseet.

Järnvägsmuseet kommer bara vara öppet under ytterligare en månad, den 9:e september är det sista dagen det är öppet, därefter stänger museet för ombyggnad, jag och sonen kommer att vara på plats även då, så detta besök blev vårt näst sista besök innan järnvägsmuseet stänger för ombyggnad.

Vi besökte Järnvägsmuseets utställning i lugn och ro under flera timmar, sonen åkte dessutom en tur med minitåget ute i parken trots att han fyllt elva år, för hans del blev det en retrotur, han har åkt många gånger med minitåget sedan 2010 å han kunde knappast dölja sin glädje över att åka minitåget ytterligare en gång.

Därefter tog vi rälsbussen upp till fordonsmagasinet, ett spännande ställe där man kan se de fordon som normalt inte visas i järnvägsmuseets utställning, vi återvände med rälsbussen till Gävle C, varpå vi återvände till hotellet, för sonens del blev det återigen ett skumbad innan vi gick ut och åt på samma ställe som vi brukar, Buddys City.

På kvällen blev det en promenad i gamla Gefle, den gamla trähusbebyggelsen söder om Gavleån som överlevde den stora stadsbranden 1869.

Vår fjärde dag, steg vi upp, åt hotellfrukost, packade ihop våra saker och begav oss ner till Gävle station och åkte hem, på vägen passade vi på att köpa Sportbladets Ligabibel som sonen lusläste under hemresan.

 

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Å, det du kallar gamla Gefle har jag missat helt. Nu har jag verkligen en anledning att åka till Gävle igen 😉

  Gillad av 1 person

  Anneri

  12 augusti, 2017 at 21:23

  • Gamla Gefle är helt klart värt ett besök, jag och sonen har tillbringat en kväll i dessa kvarter varje gång vi besökt Gävle och det har vi gjort frekvent sedan 2010.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   12 augusti, 2017 at 21:31

   • Ja det måste jag besöka vid tillfälle. Tack för tipset!

    Gilla

    Anneri

    12 augusti, 2017 at 21:44

 2. Ni har verkligen haft en mysig vistelse i Gävle. Jag har besökt nästan alla de ställen du har skrivit om och det blir lite nostalgi 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11

  12 augusti, 2017 at 22:08

 3. Tror verkligen du ger sonen otroligt mycket genom era semesterresor. Kultur, historia och kunskap. Viktiga ”redskap” för sonen att ha i ryggsäcken. Samt att det berikar sonens fantasi, uppfattning av världen.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  12 augusti, 2017 at 23:39


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: