Mina reflektioner

I närheten av jobbet finns det många spännande hus

with 2 comments

I veckan hann jag med en liten lunchpromenad i kvarteren runt jobbet, när jag var ung var Hornsberg ett industriområde, en plats man aldrig besökte, men precis som många andra före detta hamn- och industriområden i Stockholm har även Hornsberg förvandlats till ett lyxigt bostadsområde.

Även om jag tycker att det är bra att man äntligen börjat bygga rejält med bostäder i Stockholmsområdet, för det behövs och har behövts länge så kan jag precis som vanligt konstatera att det är enkelt att bygga bra bostäder för de som har råd att betala, men inte för de som har en tunnare plånbok.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så är det tyvärr men vi får tänka att det är bra att de som har råd att flytta dit kanske lämnar plats någon annanstans för de som inte har lika stor ekonomi.

  Gillad av 1 person

  Ibod11

  8 september, 2017 at 18:25

 2. Jamenvisst så är det ju alltid. Det enda man kan göra är att kräva att en visst procent SKA vara hyresrätter. Här där jag bor finns väldigt få hyresrätter. Det är villor och bostadsrätter. Äntligen, efter förra valet blev det ett krav om ett visst antal hyresrätter. En byggherre fick köpa mark billigt av kommunen med kravet om att där skulle byggas hyresrätter. Bygget blev klart, men hoppsan…..det råkade bli bostadsrätter!!! Alltså såna avtalsbrott ska kosta så jäkla mycket pengar i böter samt leda till att byggherren inte får förtroendet att bygga fler bostäder i kommunen tycker jag. Då skulle de inte våga göra så här.

  Gilla

  surridurr

  8 september, 2017 at 22:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: