Mina reflektioner

I kväll var jag en lat pappa

with 4 comments

Undrar hur många gånger jag skrivit ett inlägg med rubriken ”lat pappa”, men i bland är det ganska så skönt att vara just en lat pappa och slippa laga mat.

Att vi skulle äta ute i kväll märktes redan när jag lämnade jobbet under eftermiddagen, min tygkasse med mat var tämligen lätt, yoghurt till sonen och lite torrvaror som kommer behövas längre fram i tiden.

Att äta ute har blivit betydligt enklare och vanligare än när jag var liten, i den Stockholmsförort jag växte upp i under 60-talet fanns inte så många ställen att välja på, så att äta på restaurang var ganska ovanligt, det var något vår familj gjorde när vi var på semester eller åkte in till stan med pendeltåget. I förorten hittade man bara en Domusbar, Epabar och en grill, inne i stora staden kunde man äta kinamat som på den tiden ansågs extremt exotiskt, idag betraktas kinarestaurangerna med sina tre små rätter som ganska slätstrukna.

Idag finns det hyfsade matställen både här och där, t o m i förorterna, favoriten hemmavid är dock Nataliés pizzeria, jag och sonen kan nog hänföras till stamkunderna, när vi går därifrån är vi alltid belåtna, mätta och nöjda.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Åh om du visste hur många gånger jag varit en ”lat mamma” 🙂 Jag tänker att det är tur att möjligheten finns och ärligt så har jag inte haft det minsta dåligt samvete. Det har nämligen visat sig att jag, trots allt ”uteätande” lyckats uppfostra en son som blivit något av en matfanatiker – mat lagas från grunden av bra råvaror (undrar just hur det gick till men gick gjorde det).
  Kanske det beror på att utbudet av ”utemat” är begränsat här på landet – ha ha 🙂

  Gillad av 1 person

  Anneri

  19 september, 2017 at 19:57

  • Jag har inget dåligt samvete för egen del, å hoppas att sonen en dag ska lära sig att laga mat om inte förr så den dag han flyttat hemifrån och insett att hämtpizza blir lite väl dyrt i längden.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   19 september, 2017 at 20:15

   • Det gör han säkert 😉 Det har jag ju sett prov på. Ekonomin spelar nog in i sonens matlagande också – han är rätt ekonomisk av sig.

    Gillad av 1 person

    Anneri

    19 september, 2017 at 20:16

 2. Vi har nog alla haft våra ”lata” dagar men man kan även se det som att vi har unnat oss något lite extra. Jag har inte heller haft vanan från barndomen att äta ute och jag gör det inte ofta nu heller. Men jag beställer gärna hem pizza någon enstaka gång och det är alltid lika gott 🙂

  Gilla

  Ibod11

  20 september, 2017 at 09:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: