Mina reflektioner

En lunchpromenad vid Hornsberg

with 3 comments

Husbåtar Pampas marinaIdag hann jag med en kortare lunchpromenad i arbetsplatsens närområde, det blev som vanligt en runda ner till det närbelägna Hornsbergs strand.

Husbåtarna vid Pampas marina på den motsatta sidan av vattnet fångade mitt intresse, här handlar det dock mer om flytande hus än om båtar som har blivit ombyggda till bostäder vilket man ju hittar exempel på utefter Norr- och Södermälarstrand och utefter Strandvägen.

Husbåtarna vid Pampas marina är m a o inget man åker på semester med, de är nog relativt stationära, liknande husbåtar har jag och sonen för övrigt sett i Västra hamnen i Malmö, husbåtarna i Malmö uppfattade jag dock som betydligt större, de gav intrycket av att vara byggda för flera familjer.

En solig septemberdag som idag såg det mysigt ut, men jag undrar hur det är att bo på en husbåt under vintern?

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag förstår inte riktigt tjusningen med att bo så. Det kan säkert vara en härlig känsla att bo på en båt men om man ligger så tätt intill liknande båtar och aldrig kommer därifrån så skulle jag lika gärna bo i ett radhus. Att bo på båt låter som frihet men där skulle jag bara känna mig inträngd.

  Gillad av 1 person

  Ibod11

  21 september, 2017 at 21:02

  • Det är en av orsakerna till att jag är tveksam till denna boendeform, ”radhus på vatten” är nog en korrekt en benämning.

   Gilla

   melkerlarsson

   21 september, 2017 at 21:27

 2. En sommarvistelse där kanske är ok……..eller, njae tveksamt kanske. Om båten ligger i havet med juste badvatten är en sommarvistelse där absolut tänkbar. Men inte resten av året. Fast många tycker uppenbarligen att det boendet är väldigt önskvärt. Tur att vi alla inte är lika

  Gilla

  surridurr

  22 september, 2017 at 22:06


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: