Mina reflektioner

Idag bjöds det på ett underbart höstväder

with 2 comments

Idag bjöds det på ett underbart höstväder, skulle jag beskriva den perfekta höstdagen så skulle det vara en dag precis som idag, det var ljummet och solsken, vad mer kan man önska av en söndag i slutet av september.

Det fanns många alternativ för dagen, men då jag suttit still en hel del i går valde jag en promenad i det närbelägna Nackareservatet, det började bra, redan efter någon kilometer stötte jag på två rådjur som då det var väldigt lockade av vad de nyss nedsågade träden hade att erbjuda så till den milda grad att de glömde bort att vara rädda för mig.

Även om det är en bit in på hösten finns det fåglar att titta på, idag såg jag b l a gröngöling, kungsfågel, nötskrika, nötväcka och större hackspett, men även en hel del svamp vilket det varit magert med hittills i år, men regnet som kom för två veckor sedan när jag och sonen var i Gävle har satt fart på svamparna.

Jag hittade mängder med skräpsvamp; giftiga eller oätliga, men även en del trumpetsvamp, men dom blev inte så många, så dom gav jag till en kvinna som hade hittat betydligt fler, men dagens utflykt ger hopp om fynd av såväl trumpetsvamp och trattkantareller under de kommande veckorna.

Efter en och halv mils promenad och matinköp i Bagarmossen kom jag hem i god tid innan Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby, hann till och med lyssna på försnacket på TV, det slutade oavgjort, även om jag hellre sett att Hammarby hade vunnit.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Här finns det mängder med trattkantareller – i vart fall där min syster går. Själv hittar jag mest de oätliga varianterna 😉

  Gillad av 1 person

  Anneri

  24 september, 2017 at 20:41

 2. Vilken tur du hade att rådjuren var upptagna av annat. Men de ser ut att ha fått syn på dig till sist.
  Det gäller att passa på och njuta en sådan dag. Hittills har vi inte haft många sådana men förhoppningsvis blir de fler framöver 🙂

  Gillad av 1 person

  Ibod11

  25 september, 2017 at 21:00


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: