Mina reflektioner

Sonens första idol

with 2 comments

I veckan har ICA Maxi haft en Alfons Åberg kampanj, med extrapris på böcker, sonen är snart tolv så det är knappast aktuellt att fynda Alfonsböcker, men kampanjen påminde mig om den tiden då Alfons var sonens stora idol.

Den tiden ligger långt tillbaka, men helt klart var Alfons Åberg sonens första idol, tätt följd av Nicke Nyfiken, själv är jag ju alldeles för gammal för att ha fascinerats av Alfons Åberg när jag var liten, men jag hade faktiskt en eller annan bok om Nicke Nyfiken när jag var liten.

Med tanke på sonens ålder lär man få se en å annan idol passera revy framgent, det enda jag är säker på är att jag precis som mina föräldrar kommer att ha en skeptisk inställning till den musik som sonen kommer att lyssna på, det är väl föräldragenerationens roll.

Min mormor, som var född på 1800-talet, var synnerligen skeptisk när min mamma på 50-talet började lyssna på Elvis och Tommy Steel, jag lär nog vara minst lika skeptisk till den musik som sonen kommer att lyssna på i framtiden.


2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Den enda bok jag minns från att jag var liten (är också för ”gammal” för Alfons) är Mästerkatten i stövlar. Av någon anledning har den boken satt outplånliga spår i min hjärna, vill minnas att jag kunde den utantill 😉
  Man upphör aldrig att förvånas över ungdomarnas musiksmak, jag förväntade mig – precis som du – att jag skulle ha synpunkter men det visade sig att han valt att lyssna på lite äldre hårdrock (från min ungdom) så jag kan sannerligen inte klaga 😉

  Gillad av 1 person

  Anneri

  29 september, 2017 at 17:55

 2. Mina barn har också gillat både Alfons Åberg och Nicke Nyfiken fast de är så mycket äldre än din son 🙂 Vad gäller musik så var det aldrig något problem i vår familj. När barnen växte ifrån alla barnvisor (som i och för sig är fina) så närmade vi oss i musiksmak. Vi gillade ofta samma typ av musik men det har aldrig varit något extremt. Min yngsta dotter och hennes man spelade, sjöng och skrev låtar ganska mycket och jag älskade deras musik. Det är väldigt sällan numera men då, när det var vanligt, njöt jag.

  Gillad av 1 person

  Ibod11

  29 september, 2017 at 17:59


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: