Mina reflektioner

En trist start på helgen

Strax innan frukost nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av vännerna i bekantskapskretsen gått bort under natten, beskedet var såväl väntat som chockerande, man ska inte behöva gå bort i cancer en månad efter sin 50 årsdag.

Sonen och jag hade dock ett projekt, han behövde nya skor, hans fötter växer så hans skor i storlek 40 är passé, så nya skor behövde inhandlas, det visade sig bli skor i storlek 41, jag har storlek 42 så nästa år lär vi kunna låna skor av varandra.

Efter morgonens uppskakande upplevelse föreslog sonen en promenad kring Lötsjön och Råstasjön, så det blev fågelskådning, ett besök i Legobutiken i Mall of Scandinavia samt inköp av skor på Deichmann.

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är en hemsk sjukdom, vi miste också en vän som precis fyllt 50 under försommaren i den förhatliga sjukdomen.
  Beklagar sorgen.

  Gillad av 1 person

  Anneri

  30 september, 2017 at 21:37

  • Cancer är nog skräcken för de flesta, min mamma gick bort i lungcancer för 21 år sedan utan att ha varit rökare

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   30 september, 2017 at 21:52

 2. Usch, så tråkigt 😦 Att gå bort så tidigt i livet är absolut något som känns helfel.
  Cancer är verkligen en vidrig sjukdom!
  Jag vet inte om det stämmer eller om det är en personlig tolkning, men jag upplever att jag hört talas om fler dödsfall p.g.a. cancer dem senaste 5-10 åren. Och jag hör även talas om fler cancer-diagnoser än tidigare. En del tror att det hör ihop med åldern, men jag kan inte se någon sådan koppling för dem jag hör talas om är från alla generationer och inte alltid bara dem jag själv känner genom vänkretsen.
  Oroande, tycker jag!

  Barnen fötter kan verkligen växa stötvis. Jag minns att min äldsta dotter hade en period då hennes fötter hade totalt växt-fnatt. Jag blev tvungen att köpa skor med 2 månaders mellanrum när det var som värst … Både hon och jag är långa och storfotade kvinnor, och det får man väl försöka se som positivt (trots att det knappt går att hitta skor annat än på herravdelningen). Förhoppningsvis står både hon och jag stadigt på jorden 😉

  Gillad av 1 person

  Lollo

  30 september, 2017 at 21:49

  • Förhoppningsvis har det med åldern att göra, det är i alla fall mitt intryck.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   30 september, 2017 at 22:00

   • Jag hoppas verkligen att du har rätt, men i mitt närområde finns det ingen som helst koppling till ålder 😦

    Gilla

    Lollo

    30 september, 2017 at 22:01

   • Vill inte trycka gilla på det, obehagligt om cancerfallen ökar..

    Gilla

    melkerlarsson

    30 september, 2017 at 22:04

   • Nej, tryck inte gilla på det … 😦

    Gilla

    Lollo

    30 september, 2017 at 23:52

 3. Jag är ledsen att en av dina vänner har förlorat kampen. I vår ålder känner vi alla säkert till en eller flera som har samma öde. Min mamma var 55 år. Det är ett hårt besked man får när det händer. Men så skönt att du och sonen kan skingra tankarna lite genom vistelse i höstvacker natur.
  Min son hade storlek 45 när han var 12 år och så stora fötter hade inte hans pappa (och inte jag heller). Det kan alltså barka iväg mycket längre än hos föräldrarna 😉

  Gillad av 1 person

  Ibod11

  1 oktober, 2017 at 14:16

 4. […] När jag och sonen i lördags besökte Lötsjön och Råstasjön såg vi ett flertal mindre blomsterängar där blommorna stod i full blom trots att det är höst och vi befinner oss i månadsskiftet september/oktober, fantastiskt vackert. […]

  Gilla


Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: