Mina reflektioner

Under hösten är det högsäsong för renoveringar av våtmarker

with 2 comments

Under hösten är det högsäsong för renoveringar eller restaureringar av våtmarker, för skötte våtmarkerna sig själva, korna betade och trampade sönder marken, men numera utförs detta arbete allt som oftast maskinellt.

Maskinerna gör det som djuren och människorna gjorde förr, människorna gick med lie och slog det saftiga gräset för att säkra vinterns djurfoder, djuren fick därefter gå runt och äta det som fanns kvar och trampa sönder marken till glädje för fågellivet. I många naturreservat finns det numera återigen frigående djur som håller markerna öppna, getter, får och kor, på vissa ställen till och med vattenbufflar, men människan måste precis som förr hjälpa till och det gör vi idag med maskiner.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. En utveckling som det helt säkert finns många åsikter om. Det idylliska försvinner men övertygade veganer skulle påpeka att vi inte har rätt att utnyttja djur för vårt eget nöje eller nytta. Jag förhåller mig väldigt neutral och kan förstå synpunkter från båda hållen.

  Gilla

  Ibod11

  9 oktober, 2017 at 09:21

 2. Japp, vattenbufflar kör vi med här i våra trakter 😉 Men också kor på sina håll, och får tror jag mig ha sett också. Lite av varje med andra ord. Det enda jag INTE sett är faktiskt maskiner som gör jobbet 🙂

  Gillad av 1 person

  Anneri

  9 oktober, 2017 at 19:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: