Mina reflektioner

Auberginecurry

with one comment

En underbar och välsmakande vegetarisk curryrätt och såvitt jag kan bedöma även en rätt som kan betraktas som en rätt lämplig för en vegan, jag har bytt ut originalreceptets kikärtor mot kidneybönor av den enkla anledningen att jag föredrar kidneybönor.

Ingredienser:

  • 1 stor aubergin
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 röd spansk peppar / chilifrukt
  • 1 msk ingefära (krydda)
  • 1 burk Kidneybönor (ca 400 g)
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 400 ml koksmjölk
  • 1 á 2 msk limejuice
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här:

  • Ansa och dela auberginerna på mitten och sedan i skivor. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
  • Stek lök och vitlök i lite av oljan i en gryta, salta och peppra.
  • Stek auberginen i omgångar i resten av oljan i en stekpanna och lägg den på en tallrik (kan göras i förväg)
  • Dela, kärna ur och finhacka chilin, tillsätt det i grytan tillsammans med resten av kryddorna och kokosmjölken.
  • Låt grytan koka ca 20 minuter.
  • Tillsätt auberginen samt de avrunna kidneybönor och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner.
  • Till servering: Servera grytan med ris.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tack för recept. Det låter gott och jag ska testa det på min son 🙂

    Gillad av 1 person

    Ibod11

    24 oktober, 2017 at 20:57


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: