Mina reflektioner

Ugnspannkaka

with one comment

I en tjockpannkaka eller ugnspannkaka ingår normalt sett bacon, men jag tycker att det blir lite väl osigt att hålla på och bryna bacon så jag gör ugnspannkaka med rökt skinka istället, helst rökt skinka som är tärnad eller lite mer ”grovt” skivad/strimlad.

Ingredienser:

  • ca 200 g rökt skinka (tärnad/strimlad), behöver ej brynas innan den tillsätts till smeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg
  • lingonsylt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa ihop vetemjöl, mjölk och salt till en slät smet.
  • Tillsätt äggen och vispa lite till, rör därefter ner skinkan.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm .
  • Grädda ugnspannkakan 20 – 25 minuter.
  • Servera med lingonsylt och vitkålssallad.

Written by melkerlarsson

26 oktober, 2017 den 16:39

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ugnspannkaka har jag inte ätit på flera år. Kanske ska ta och testa detta?

    Gilla

    surridurr

    27 oktober, 2017 at 00:50


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: