Mina reflektioner

Ett kyligt besök i verkligheten

with 4 comments

Idag blev det ett besök i verkligheten å tjänstens vägnar, jag tittade på stationer som nyligen byggts om, jag tittade främst på Tillgängligheten till och på stationerna, exempelvis hur ledstråk för synskadade lagts.

Jag besökte Ensta, Tibble, Visinge och Roslags Näsby, den sistnämnda har genomgått en stor förvandling, från att varit ett ganska så enkel station med tre spår har det blivit en modern station med två plattformar, fyra spår, hissar, rulltrappor och stationsbyggnad, stationen befinner sig fortfarande under byggnad och färdigställs först i december.

I Stockholmsområdet betraktas Roslags Näsby med sina över 3000 påstigande per dag inte som en särdeles stor station, det finns mängder med pendeltågs- och tunnelbanestationer som har mångdubbelt fler påstigande. Men skulle denna relativt okända station flyttas till något annat län i Sverige skulle den helt plötsligt betraktas som en mycket stor station, i en del län skulle den förmodligen vara den största stationen.

Jag är glad att jag klädde mig varmt, det var en á två plusgrader och blåsigt.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Brrr… och av någon anledningen blåser det alltid lite värre på stationsområden är min erfarenhet (eller är det så enkelt att en är där av en anledning och inte kan gå därifrån hur som helst? 🙂 ).

  Gillad av 1 person

  Anneri

  30 oktober, 2017 at 20:10

 2. Bra att det satsas på tillgänglighet för funktionshindrade. Det ligger nog i tiden och blir bättre och bättre på allt fler platser 🙂 Jag tror att det har varit ruggigt i en stor del av landet i dag. Jag har läst om kalla vindar från norr till söder och de flesta är överens om den saken.

  Gillad av 1 person

  Ibod11

  30 oktober, 2017 at 21:54

  • Jo, tillgängligheten blir bättre och bättre, i alla fall den fysiska tillgängligheten. Men nu handlar det alltmer om tillgänglighet till digitala lösningar som blir allt vanligare, hur använder exempelvis en blind/synskadad en biljettmaskin som har pekskärm? I Stockholm har vi numera en biljettmaskin som kan tala och har knappar med punktskrift, men mycket arbete återstår, som exempel påbörjas snart ett försök med självkörande minibussar i Stockholm, då dyker säkerligen nya problem upp.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   30 oktober, 2017 at 22:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: