Mina reflektioner

Expressen känner förmodligen sina läsare

with 5 comments

När jag igår handlade på ICA Maxi noterade jag att man fick ett par gratis läsglasögon om man köper fem nummer av Expressen.

Förmodligen känner Expressen sin målgrupp ganska så väl, en av rubrikerna handlade om pensioner, en annan rubrik om åldersdiabetes, med tanke på att jag är 50+ med råge så tillhör jag förmodligen målgruppen. Dessutom skulle jag behöva ny glasögon, men föredrar att besöka en optiker istället för några enkla billiga läsglasögon, även om det är just läsglasögon jag behöver.

Vem köper fö kvällstidningar idag? De kommer tidigt på morgonen, så nyheterna är inte särdeles färska när man åker hem från jobbet. När jag började arbeta för närmare 40 år sedan köpte jag ofta en kvällstidning på hemvägen, men det var länge sedan sist, idag ser jag knappast någon som läser en kvällstidning på tunnelbanan när jag åker hem från jobbet, snarare folk som sitter och stirrar ner i en skärm på en läsplatta eller en mobil.

Annons

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja det är uppenbart att de gör det 🙂
  Nej det är nog ingen luckrativ bransch längre att sälja papperstidningar. Nu finns ju nyheterna att hämta på nätet – alldeles färska dessutom. Men visst kan jag sakna att sitta och bläddra i en papperstidning ibland – men inte så ofta att jag gör något åt det!

  Gillad av 2 personer

  Anneri

  14 november, 2017 at 07:34

 2. Tycker du är klok som går till optiker istället för att köpa billiga bensinmacksglasögon. Du jobbar aldrig vid datorn på jobbet så du kan få brillor genom arbetsgivaren?
  Kvällstidningar har jag aldrig köpt, inte ens då de var kvällstidningar. Tycker de alltid varit skvallerpress med jakt efter sensationsnyheter till varje pris. Ganska oseriösa. Läser hellre några mer seriösa dagstidningar. T ex lokaltidningen och DN. Går såklart att läsa på paddan också. Men det är inte samma sak. Känner mig mer bekväm med en papperstidning. Liksom böcker. Vill hålla och bläddra i en bok istället för att lyssna på bok. Hm. Kan det bero på åldern? Ja, alltså inte bokens, utan min ålder var det jag syftade på.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  14 november, 2017 at 12:19

 3. Vi här hemma har sedan länge slutat att köpa ”kvällstidningar” och även upphört med att prenumerera eller köpa morgontidningen. Kanske inte för att vi läser på nätet istället utan främsta skälet är för att tidningarna blivit så dåliga med billig journalistik.

  Gillad av 1 person

  Tony D

  14 november, 2017 at 14:07

  • Instämmer till fullo, dessutom är det mer reklam idag.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   14 november, 2017 at 14:08

   • Jo men jag tycker ändå det finns vissa tidningar med bra journalistik som kvällspressen aldrig kan nå. Dom tidningarna gillar jag bättre.

    Gilla

    surridurr

    14 november, 2017 at 23:50


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: