Mina reflektioner

Polyesterkasse, en ny bekantskap

with 9 comments

När jag och sonen i veckan ätit pizza tittade vi in på den lokala butiken mitt emot pizzerian, Coop Skarpnäck, där hittade jag en ny typ av flergångskasse, en polyesterkasse.

Coop har uppenbarligen precis som de flesta mataffärer slutat sälja tygkassar, detta då en tygkasse uppenbarligen behöver användas mellan 130 och 400 gånger för att komma ner i den nivå av miljöpåverkan som en plastkasse ger upphov till. Nu känner jag inget dåligt samvete för miljön, de flesta av mina tygkassar har använts mer än tusen gånger, så jag ligger inte sömnlös om nätterna.

Tygkassarna har dock en nackdel, de tar ganska stor plats i mina ryggsäckar, så när jag och sonen tittade in på Coop Skarpnäck för att kompletteringshandla passade jag på att köpa några polyesterkassar, som packades ner i en tygkasse tillsammans med nyponsoppan som jag köpt till sonen.

Det ska bli intressant att se hur länge en polyesterkasse som är tillverkad av vävd polyester håller, flera av min tygkassar är mer än tjugo år gamla och de håller än.

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag har också väl använda tygpåsar kvar och det är rejält urtvättade men fortfarande lika starka och bra 😀 Snart kanske de klassas som antikviteter och blir eftertraktade 😉

  Gilla

  Ibod11

  23 november, 2017 at 10:31

 2. Jag har diverse ”flergångspåsar” både i tyg och andra material, gissar att de håller min livstid ut – mest för att jag har uppenbara svårigheter att komma ihåg att ta med dem. Jobbar dock på att bättra mig på den punkten!

  Gillad av 1 person

  Anneri

  23 november, 2017 at 18:45

  • Jag fick mina första tygkassar i början av 90-talet, dessa har jag kvar. Det tog ett tag innan jag fick in rutinen, men nu har jag fått in den till den milda grad att jag känner att jag inte kan handla mat om jag inte har en flergångs-/tygkasse med mig.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   23 november, 2017 at 22:24

   • Jag har inte satt rutinen riktigt än men jag jobbar på det 😉
    Egentligen en ganska god tanke du har där – plastkassarna är ju faktiskt en otroligt onödig grej!

    Gilla

    Anneri

    24 november, 2017 at 07:11

 3. Intressant! Jag köpte plastkassor från Jula. Samma form som papperskassor men gjort av stark plast. De kostade 9:- kr och gjorde sitt jobb tills handtagen lossnade efter 6 år.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  23 november, 2017 at 22:29

  • Då har du förmodligen gjort en rejäl insats för miljön, ibland blir detta med miljö för teoretiskt, man talar om miljöbelastning hit och dit, men använder man en sak många gånger är det ju bra!

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   23 november, 2017 at 22:47

   • Håller med dig och jag tänkte också på pengar, faktiskt. Hade jag köpt plastkassar eller papperskassar varje gång jag handlade på dessa 6 år hade det blivit väldigt mycket dyrare.

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    23 november, 2017 at 22:52

   • Om man själv tjänar en slant när man tänker på miljön är det ju ännu bättre, jag tänker på samma sätt.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    23 november, 2017 at 22:55

 4. även jag har skaffat tygkasse och den fungerar bra om man inte handlar alltför mycket. Har också större plastkassar (ej engångs) som fungerar ännu bättre eftersom de rymmer mer. Mer miljöbelastning för att tillverka dessa plastkassar modell större än de i tyg såklart. Men de rymligare i plast lär säkert hålla lika länge som de i tyg.

  Gilla

  surridurr

  23 november, 2017 at 23:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: