Mina reflektioner

Idag tittade vi på Slagugglan på Långholmen

with one comment

Idag åkte jag och sonen till Långholmen för att spana efter den Slaguggla som uppehållit sig i området under ett par veckors tid, att hitta den var dock inte svårt.

Redan på tunnelbanan hade vi tagit fram våra kikare och hängt dessa kring halsen för att vara redo när vi steg av vid Hornstull, när vi promenerat över Pålsundsbron kom en man fram till oss och pekade ut var Slagugglan befann sig, en likasinnad som förstod var vi var ute efter. I dag höll Slagugglan till på en dagisgård, okej jag vet, det heter förskola idag, på gården hade den sällskap av 30 – 40 fågelskådare, så man kan knappast beskylla ugglan för att vara skygg.

Vi kunde utan problem komma nära Slagugglan, som närmast kom vi fem meter och Slagugglan verkade inte bry sig det minsta om alla fågelskådarna, av rapporterna på artportalen att döma satt ugglan kvar i samma träd hela dagen.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Så häftigt att komma så nära 🙂 Jag har haft möten med ugglor och sett några på verkligt nära håll men jag är inte säker på vilka arter det var. Det konstigaste var nog när vi hade en uggla i pannrummet. Den hade på något sätt tagit sig in genom skorsten och ut genom vår vedpanna. Tur att vi inte eldade. Min man visste vad för sorts uggla det var men det har jag glömt nu. Vi öppnade dörren och efter en stund flög den ut. Roligt och lite läskigt på en gång. Läskigt för att den kunde ha blivit skadad. Men det gick ju bra 😀
    Grattis till en fin upplevelse och en väldigt fin bild 🙂

    Gillad av 1 person

    Ibod11

    4 december, 2017 at 09:45


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: