Mina reflektioner

Saffranspannkakor

with one comment

Saffranspannkakor är en helt ny rätt för min del, jag har aldrig ätit saffranspannkaka förut, trots att jag varit på Gotland ett flertal gånger och där har alla caféer och restauranger med självaktning saffranspannkaka på menyn, men när jag hittade ett recept som såg lätt ut var jag ju bara tvungen att testa. 

Det traditionella tillbehöret till saffranspannkaka, salmbärssylt, är väl mer eller mindre omöjligt att få tag i här på fastlandet, så jag ersatte den med blåbärssylt, men slambär är ju blåhallon, så till hälften är det rätt.

Ingredienser:

  • smör
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 50 g sötmandel, finhackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det gula)
  • salt

Tillbehör:

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°, smöra sex små ugnsformar eller en stor.
  • Blanda risgrynsgröt, mandel, grädde, ägg, socker, saffran, apelsinskal och salt i en bunke och häll smeten i formen/formarna.
  • Grädda mitt i ugnen tills pannkakan har fin färg och har stelnat, ca 20 min.
  • Servera med vispad grädde och sylt

Written by melkerlarsson

22 december, 2017 den 20:54

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Saffranspannkakor, en helt ny rätt på julbordet för min del, men hittade av en slump ett recept som såg enkelt ut och då var jag bara tvungen att prova […]

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: