Mina reflektioner

Picklad blomkål

with one comment

Sedan tidigare gör jag regelbundet pizzasallad under helgen för att på så sätt kunna servera grönsaker till veckans måltider på ett enkelt sätt.

Nu har jag hittat ett recept på picklad blomkål som även det låter sig förberedas under helgen och vips har man grönsaker som bara kan plockas fram och ställas på bordet under vardagarna när man har mindre gott om tid.

Ingredienser:

  • 3 dl vatten (se vidare under ättika)
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika (såvida du använder ättikssprit 12% öka mängden till 2 dl och reducera mängden vatten till 2 dl)
  • ½ msk senapsfrö
  • 1 krm kummin (exempelvis spiskummin)
  • 1 litet blomkålshuvud i buketter
  • 1 rödlök skuren i båtar

Gör så här:

  • Koka samman vatten, socker, ättika och kryddorna, häll därefter lagen över blomkålen och rödlöken.
  • Förvara i kylskåp, håller åtminstone ett par dagar.

Written by melkerlarsson

26 januari, 2018 den 17:32

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Det låter gott. Receptet är sparat.

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    26 januari, 2018 at 20:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: