Mina reflektioner

Rucolapesto

with one comment

Jag har gjort rucolapesto några gånger under den senaste tiden, en synnerligen god och billig variant av pesto. Traditionellt serveras pesto i Sverige till pastarätter, men man kan gott vidga vyerna och servera denna variant av pesto även till kyckling- och kötträtter.

Ingredienser:

  • Rucola, ca 65 – 70 g
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 ½ – 2 dl olivolja
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Mixa allt utom oljan i en matberedare, rör ner oljan i en tunn stråle, för en lite slätare pesto mixa lite till.
  • Lägg upp peston i en skål och servera.
  • Kommentar: en matberedare bör inte ersättas av en stavmixer då ingredienserna geggar ihop sig och fastnar i skärbladen.

Written by melkerlarsson

31 januari, 2018 den 18:56

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Får kolla alla dina recept. Igen ett som jag tycker om.

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    31 januari, 2018 at 21:45


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: