Mina reflektioner

Picklade morötter

with one comment

Inlagda morötter med rödlök, förbereds dagen innan för att ta smak, perfekt till hamburgare eller i en sallad för att få extra smak.

Ingredienser:

  • 4 st morötter
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 st rödlök
  • 4 st enbär

Gör så här:

  • Skala morötterna och riv dem grovt. Skala rödlöken och strimla. Krossa enbären.
  • Koka upp vinäger, lägg i grönsaker och enbär och vänd runt i 5 sekunder.
  • Lägg sedan upp grönsakerna i en burk med lock och låt stå över natten. Smaksätt eventuellt med mer vinäger om du vill ha mer syra.

Written by melkerlarsson

9 februari, 2018 den 22:26

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Sånt gillar ju de allra flesta…….utom jag. Lite matkonservativ kanske jag är. Älskar morötter och en hel del andra grönsaker. Men de får absolut inte picklas, konserveras, behandlas med socker, kryddor, ättika, olja eller vinäger. Och nu blev jag väldigt sugen på råa morötter (kokta är ju oätbara, fniss)

    Gillad av 1 person

    surridurr

    22 september, 2017 at 21:54


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: