Mina reflektioner

Aquaria stänger till hösten

with 3 comments

När jag i veckan gick in på Aquarias hemsida för att förlänga mitt årskort ytterligare ett år upptäckte jag att Aquaria kommer att stänga till hösten, närmare bestämt den 30 september, så någon förlängning av årskortet blev det inte – det var inte ens möjligt. 

Orsaken är byggnaden, som byggdes i början 60-talet som ett provisorium för Wasavarvet, dagens Vasamuseum, efter det att Vasa flyttats några hundra meter norrut öppnade Aquaria Vattenmuseum 1991 i en del av den byggnad Wasavarvet lämnat efter sig. Att byggnaden ursprungligen var byggd som ett provisorium har under senare år blivit alltmer påtagligt, det är inte längre varken ekonomiskt eller byggnadsmässigt rimligt att lappa och laga. Djuren som finns på Aquaria kommer att få en ny hemvist, det löser säkerligen ägaren på ett bra sätt då dom även äger såväl Furuvik som Kolmården och finns det inte plats där har dom ett stort kontaktnät runt om världen.

Jag kommer definitivt att sakna Aquaria, det kommer sonen också, hans favoriter har alltid varit regnskogen och kloaken…, men det blir minst ett sista besök innan dom stänger.

Annons

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Verkligen synd. Fiskar är väldigt roligt, och lugnande att titta på. Jag hade akvarium för länge sedan, och det var fantastiskt, som en live tv.😊 Härliga bilder på fiskarna.

  Gillad av 1 person

  John

  23 februari, 2018 at 22:06

 2. Härliga foton

  Gillad av 1 person

  surridurr

  24 februari, 2018 at 21:58

 3. Så trist att de stänger. Jag var där för ganska många år sedan med hela familjen och vi tyckte allihop om att strosa omkring där. Men, som du skriver, djuren får säkert bra nya hem 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  25 februari, 2018 at 18:21


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: