Mina reflektioner

Hemlagad fågelmat

with 4 comments

I veckan gjorde jag slut på några jultillbehör som samlade damm i kylen och skafferiet, kokosfett och sötmandel, dessa blev tillsammans med solrosfrön och rapsolja hemlagad fågelmat, se recept.

Det blev dock inga talgbollar, när blandningen svalnat hälldes den upp för att stelna i en förpackning som innehållit nyponsoppa, idag hängdes den upp i det närbelägna skogsbrynet där vi har vår lilla fågelmatning.

De fåglar som fanns i den närmaste omgivningen betraktade mig nyfiket medans jag hängde upp denna ”fettbomb”, vilken är olämplig som människoföda men ett fynd för de fåglar som måste hålla värmen under de kalla nätterna nu när kylan kommit till stan.

Bland de fåglar som idag nyfiket betraktade mig såg jag bland annat: blåmes, koltrast, nötväcka, större hackspett och förstås talgoxe.

Vill man göra det enkelt för sig kan man bara fylla ett uppskuret mjölkpaket med exempelvis kokosfett eller margarin och hänga upp i ett träd, en frusen liten fågel kommer att tacka dig.

Written by melkerlarsson

24 februari, 2018 den 15:07

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är verkligen kul med att mata fåglar. Det ger dem mat och oss fina stunder att se dem flyga fram och tillbaka.😊 Jag brukar vara vid naturums fågelbord rätt ofta och studera småfåglarna, man lär sig väldigt mycket om dem och deras beteende.

  Gillad av 1 person

  John

  24 februari, 2018 at 17:55

 2. Kul idé med hemlagad fågelmat och du gör en fin insats. Dessutom klimatsmart att använda överblivna rester

  Gillad av 1 person

  surridurr

  24 februari, 2018 at 21:40

 3. […] vi kompletterade med några mjölkkartonger med solrosfrön och kollade hur fåglarna tagit emot den hemlagade fågelmaten. Den hade uppenbarligen tagits emot väl, för det var rejält urgröpt, uppenbarligen har många […]

  Gilla

 4. […] hängde upp en förpackning med nötter, samt noterade att den hemlagade fågelmaten jag hängde upp för ett par veckor sedan nu tagit slut, den föll uppenbarligen fåglarna i […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: