Mina reflektioner

Jag tog med sonen på jobb

with 5 comments

När det är skollov brukar jag försöka ta med sonen några dagar när jag arbetar, att låta honom sitta på kontoret en hel dag kommer dock inte på fråga, han skulle nog tråkas ut. Inför lov brukar jag därför försöka samla ihop inventeringsobjekt, platser som jag av olika skäl måste besöka, men det kan anstå till nästa skollov.

Idag stod rullband på programmet, eller rullande trottoarer som dom benämndes när de introducerades för ett femtiotal år sedan, så jag och sonen besökte de fyra stationer som idag har rullband, några nya lär inte tillkomma. Vi fotograferade och mätte allt som gick att mäta, när rullbanden installerades under 60- och 70-talet gällde andra krav än vad som skulle gällt om de hade installerats idag, då en del resenärer har svårt att åka med rullbanden måste informationen om dessa på sikt förbättras.

Vi hann även med att titta på några andra saker, vi hade tänkt att avsluta dagen med att provåka med den självkörande bussen i Kista, jag har åkt den tidigare men det har inte sonen, men då det av och till snöade ganska ymnigt antog vi att driften var inställd då den inte kör när det snöar, regnar häftigt eller råder dimma. Jag antar att sensorerna än så länge inte är helt tillförlitliga vid dessa vädertyper och att man därför inte kör under sådana förhållanden, alternativt att man inte kör under dessa förhållanden då det är frågan om ett försök, att man helt enkelt tar det säkra före det osäkra.

Ropsten, rullband från plattformen upp till tunnelbanans biljetthall i Hjorthagen, då det är 125 meter långt är det förmodligen ett av Sveriges längsta rullband.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wow! Vilket härligt foto.😊 Hur långa är banden?

  Gillad av 1 person

  John

  26 februari, 2018 at 20:58

 2. Så smidigt och bra att kunna spara vissa arbetsuppgifter till din sons lov. Det är säkert lika roligt för er båda att få göra detta tillsammans 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  27 februari, 2018 at 20:44

  • Det är roligt och det löser logistiken, föräldrars semester är betydligt kortare än barnens lov, även om jag är lyckligt lottad då jag har en väl tilltagen semester jämfört med många andra.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   27 februari, 2018 at 20:49

 3. Kan du inte komma och inspektera våra lokalbussar? På de linjerna jag åker är de ofta trasiga. Nu har jag faktiskt åkt med en lokalbuss som har säkerhetsbälten, vilket är ytterst ovanligt.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  2 mars, 2018 at 06:06


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: