Mina reflektioner

Idag är det tydligen matlådans dag

with 6 comments

Man blir lätt lite trött på alla dessa dagar, fetaostens dag, kanellbullens dag och idag är det uppenbarligen matlådans dag, nu tycker jag i och för sig att matlådans dag har en poäng, det slängs alldeles för mycket mat i de svenska hushållen och mycket av denna mat skulle gott kunnat få en andra chans, som smålänning av börd avskyr jag allt som andas slöseri.

Förutom att man använder den mat man redan lagat så finns det en ekonomisk aspekt, det är betydligt billigare med matlåda än att äta ute, i trakterna runt min arbetsplats kommer man knappast under hundringen för en utelunch, sedan finns det även de som har argument mot att ta med matlåda. En kollega till mig sa att hon var så trött på sin egen tämligen usla förmåga att laga mat att det räckte med att äta den egenhändigt lagade maten när hon var ledig.

 

Written by melkerlarsson

23 mars, 2018 den 07:30

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. För min del är det ett enkelt val – det finns nästan inga ställen att äta lunch ute där jag jobbar och de få som finns blir en snabbt trött på. Matlåda är med andra ord standard – oavsett hur trött jag är på min egen och sambons matlagning 🙂

  Gilla

  Anne CE

  23 mars, 2018 at 07:38

 2. Hahaha😂 Ja visst blir man! Häromdagen skulle man ha olika strumpor på fötterna. Jag lagar inte mat särskilt ofta, och jag räknar hemlagad mat som lyx. Restaurangmat kan man äta när som helst, men inget slår hemlagat.😊

  Gilla

  John

  23 mars, 2018 at 08:25

 3. Hade alltid matlåda när jag jobbade. Min arbetsplats låg vid Östermalmstorg så jag hade blivit ruinerad om jag skulle ätit ute. Såg alltid till att det blev över av middagsmaten så det räckte till lunchen.

  Gillad av 1 person

  Eva

  23 mars, 2018 at 09:45

 4. Måste erkänna mig skyldig. Köper så många varor för jag tänker och tror att jag ska laga så mycket mat. Så står varorna i kylen. Då det börjar närma sig sista datumet så kastar jag. Massor.
  Ibland så lagar jag massor av mat. Stoppar in i matlådor i frysen. Så ids jag inte fortsätta utan tänker ”det ör jag sen” och ställer in maten i kylen. Dagarna går men det blir aldrig det där sen. Då kastar jag massvis av lagad mat. Blir så irriterad på mig själv. Så här har jag fungerat i hela mitt vuxna liv. Men nu försöker jag verkligen att minska på svinnet

  Gillad av 1 person

  surridurr

  23 mars, 2018 at 10:04

 5. Jag lagar inte mat särskilt ofta eftersom det alltid blir väldigt mycket över. Högarna med matlådor i frysen växer och långa perioder äter jag bara matlådor. Väldigt smidigt när lusten att laga mat är på en lite låg nivå 🙂 Jag håller med om att vi borde försöka slänga så lite mat som möjligt och jag gör mitt bästa, även om jag inte alltid lyckas.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  14 april, 2018 at 16:57


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: