Mina reflektioner

Pollensäsong…

with 7 comments

Nu är pollensäsongen här, Al och Hassel har varit igång ett bra tag, snart kommer även Björken i gång, den värsta av dom alla, synd att ett så vackert träd ska orsaka så stora problem.

Jag har varit allergisk så länge jag kan minnas, när jag växte upp på 60-talet fick jag eksem av gräs mm, men det var inget man brydde sig om på den tiden, det fanns helt enkelt inga bra mediciner på den tiden, å de som fanns är jag idag glad för att jag inte fick, dessa blev man ganska så trött och seg av har jag förstått.

Därefter tog allergin en paus för att återkomma i slutet av 80-talet, men nu som snuva och under några år även andningsproblem (astma), men astman försvann tack och lov. Numera äter jag allergitabletter från månadsskiftet februari/mars t o m slutet av september och jag klarar mig utmärkt på de numera receptfria allergimedicinerna.

Written by melkerlarsson

10 april, 2018 den 08:54

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det har sannerligen gått framåt på området allergimedicinering! Är själv inte direkt allergisk men visst, vid rejäla toppar av pollen trillar även mina tårar. Det är många som har jobbiga tider så här års och i år sägs det bli värre än vanligt när allt kommer på en gång!

  Gillad av 1 person

  Anne

  10 april, 2018 at 19:13

 2. Det måste vara jobbigt. Hörde på radion att det kan bli en explosion av alla pollen samtidigt i år. Hoppas du klarar dig med dina mediciner ändå.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  10 april, 2018 at 19:32

 3. Jag har haft turen att inte varit allergisk mot pollen. En klasskamrat var så allergisk att han fick vara hemma från skolan cirka en vecka när det var som värst. Men har märkt att jag har svårt att andas när jag förbi syrener som blommar, de sista åren.

  Gillad av 1 person

  John

  10 april, 2018 at 20:30

  • Hägg å syrener är det nog ganska många som känner av, syrener har jag inga besvär av men däremot hägg…

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   10 april, 2018 at 20:36

 4. Det kan inte vara roligt att ha de problemen och att veta att de återkommer varje vår. Jag har aldrig känt av sådana besvär men jag känner starkt med alla er som lider av diverse pollenallergier. Hoppas det blir en relativt skonsam vår i år.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  15 april, 2018 at 21:16


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: