Mina reflektioner

Snart kommer spårvagnarna rulla på Klarabergsgatan

with 2 comments

I slutet av året, preliminärt i december 2018, kommer spårvägslinje 7 att förlängas från Kungsträdgården in till Klarabergsgatan, i meter räknat är förlängningen inte särdeles lång, men den skapar nya bytesmöjligheter och underlättar resorna till Djurgårdens alla attraktioner såsom Gröna Lund, Skansen och Vasamuseet för att bara nämna några.

Nu börjar det synas i stadsbilden att spårvagnarna snart kommer hit, på Klarabergsgatan har spårläggningen påbörjats, bland annat har man byggt en kryssväxel bortom den blivande hållplatsen, detta för att spårvagnarna ska kunna vända åter mot Djurgården, framför Åhléns City pågår byggnationen av hållplatserna som kommer att vara tvådelade, en del med en högre plattform för spårvagnarna och en lägre del för bussarna.

Stockholms innerstad hade en gång i tiden ett ganska så stort spårvägsnät, de sista linjerna nedlades i samband med omläggningen till högertrafik 1967, men på Klarabergsgatan där man nu bygger spårväg har det tidigare aldrig gått någon spårvagnslinje.

Stockholm Spårvagnsspår Klarabergsgatan

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. När jag var liten åkte jag 7:an från Vanadisplan. Det är säkert mig det är fel på men varje gång jag ska försöka åka med nuvarande 7:an har den bytt påstigningshållplats, är inställd, linjen är under ombyggnad, hållplatserna flyttade. Nu har det i och för sig inte hänt så många gånger de senaste åren att jag försökt åka den, men varje gång har det blivit fel. Ser fram emot att jag alltså ska kunna ta den från Åhléns city från slutet av året. Tack för informationen!

  Gilla

  Eva

  26 april, 2018 at 22:06

 2. Det var väldigt bra att spårvagnslinjer byggs ut. Brukar vara tvärtom.

  Gilla

  Kristallina

  28 april, 2018 at 22:22


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: