Mina reflektioner

Nu är det höga halter av björkpollen

with 6 comments

En titt på pollenprognosen säger mig att det kommer bli mycket höga halter av björkpollen under de närmaste dagarna, som pollenallergiker är det inget man ser framemot.

Hitintills har dock pollensäsongen varit bättre än förväntat, jag trodde att konsekvensen av den sena våren skulle bli att allt kom på en gång, det kanske det har gjort, men jag har inte ”lidit” mer än vanligt, visst är man täppt i näsan på morgonen men inte mycket värre än så, men vi får väl se vad jag tycker nästa vecka efter den kommande helgens explosion av björkpollen.

Nu måste jag medge att jag trots att jag är allergisk mot björkpollen gillar björken, det finns få saker som slår en björk med sina musöron till löv i månadsskiftet april/maj. Jag har hört att det finns närmare 30 miljoner björkar i Sverige, med andra ord tre åt oss var, källan är nog att betrakta som lite osäker, för vem har orkat räkna dom och vad anses vara en björk, ett fullvuxet träd eller en liten fjällbjörk.

Written by melkerlarsson

3 maj, 2018 den 22:37

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag är inte allergiker, men känner flera som är det. Hade en klasskompis som var så allergisk att han fick stanna hemma från skolan en vecka när det var som värst.Det var på 1970-talet så medicinerna var väl inte så effektiva då.

  Gillad av 1 person

  John

  4 maj, 2018 at 00:20

 2. Är också björkpollenallergiker som du och bävar lite inför helgen.

  Gillad av 1 person

  Eva

  4 maj, 2018 at 09:25

 3. Hur mycket jag än känner med alla pollenallergiker tycker jag som du, att det är något väldigt speciellt när just björkarna slår ut. Finast är de inte så gamla träden när de står i en björkdunge och den skira grönskan är i just musörestadiet 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  5 maj, 2018 at 06:19

 4. Besvärligt med pollenallergi såklart. Får du astma av det?
  Björken är ett riktigt vackert träd. De allra finaste björkarna tycker jag är hängbjörk och fjällbjörk.
  Här i bostadsrättsföreningen hade vi förut några hängbjörkar. En av dem var utanför mitt matrumsfönster. Den var så otroligt vacker. Så bestämde sig föreningen för att de skulle tas ner. Vilket gjordes för några år sedan. Förlåter dom aldrig för det tilltaget. Den dåvarande ordföranden försvarade deras beslut och sa att de kan sätta upp nya träd, vilken sorts träd föreslår du, undrade han. Hängbjörk såklart, svarade jag.
  Inga ersättningsgraden har planterats ännu!

  Gillad av 1 person

  surridurr

  5 maj, 2018 at 15:55

 5. Hängbjörken framför huset är väldigt vacker just nu. Som tur är har jag inga allergier. Håller med dig att de är snygga. Hoppas du klarar säsongen bra.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  5 maj, 2018 at 19:41


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: