Mina reflektioner

En oplanerad tur till Ågestasjön

with 5 comments

På grund av tidig väckning idag, vilken katten stod för, kom jag igång betydligt tidigare än beräknat, så jag tog en tur till Ågestasjön. Då Naturmorgon i P1 hade hunnit lägga ut poddversionen av dagens program innan jag åkte så fick jag förnämligt sällskap i lurarna på vägen till Ågestasjön, morgonens avsnitt handlade om fåglar och fågelskådning och sändes från Gotland.

I programmet talades det bland annat om Gotlands örnar, det häckar ca 50 par Havsörn och ungefär lika många par Kungsörn på Gotland, att båda örnarna är frekventa på Gotland, men att det var så många var helt nytt för mig, så även idag lärde jag mig något nytt. När jag kom fram till Ågestasjön kunde jag konstatera att det var väsentligt varmare än jag förväntat mig, jag var dock svalt klädd så det påverkade inte mig nämnvärt. Inledningsvis verkade det inte påverka fåglarna, men efter ett tag fick värmen en återhållande inverkan även på fåglarna. Jag fick i alla fall se en hel del fåglar, exempelvis Fiskgjuse, Korp, Ormvråk och hörde göken för andra gången denna säsong. Runt lunch började det dock bli olidligt varmt, så jag återvände hemåt via Farsta centrum där jag stannade till för att handla mat.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härligt! Får spana efter örnarna om jag kommer ner till Gotland i sommar också (om var ett väsentligt ord där).
  Nog är det otroligt varmt nu för årstiden, jag tror jag fortfarande lever i något slags chockerande värmeslag när det kom så hastigt på 🙂

  Gilla

  Anne

  12 maj, 2018 at 15:23

 2. Nån gång i framtiden ska jag göra som syrrans dadda ner en fågelapp som hjälp att känna igen fåglar, samt en kikare…..så jag kan lära mig lite om fåglar.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  12 maj, 2018 at 21:22

  • En fågelbok är bättre än en app, man kan bläddra och titta på ett helt annat sätt än i en app

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   12 maj, 2018 at 21:40

   • Sant, men då måste man ha med sig boken ut. På den där appen, tror den heter Kvitter, kan man lyssna på fågelläten och få rätt på vad det är för sorts fågel, samt spela in fågelkvitter man hör och via appen få reda på vilken sorts fågel det är.

    Gillad av 1 person

    surridurr

    12 maj, 2018 at 21:48

 3. Intressant. Vad härligt det måste ha varit där. Själv är jag nog den enda människan på jorden som inte förstår mig på detta med poddar.

  Gilla

  Eva

  13 maj, 2018 at 10:04


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: