Mina reflektioner

Dagens fåglar i Isbladskärret

with 3 comments

Idag blev det en Djurgårdspromenad med tillhörande fågelskådning vid Isbladskärret där det var gott om fåglar, idag såg vi bland annat: grågås, gråhäger, gräsand, kricka, skedand, snatterand, sothöna, svarthakedopping, sångsvan och tofsvipa.

I närområdet såg vi bland annat svartvit flugsnappare och trädkrypare, men det bästa var ändå sonens upptäckt av en duvhök som satt i ett träd norr om djurgårdsbrunnskanalen, men hon blev förutom upptäckt av sonen även upptäckt av kråkorna som därefter gjorde allt för att jaga bort henne och dom lyckades. Hur kan jag då veta att det var en hon? Det var en stor Duvhök, honorna är hos de flesta rovfåglar större än hannarna, så med 99% sannolikhet var detta en hona.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] När vi idag besökte Isbladskärret på Djurgården såg vi årets första fågelungar, mamma gräsand simmade omkring omgiven av tio små gräsandsungar, hur många av de tio ungarna som kommer att uppnås vuxen ålder låter jag vara osagt, men i kring Isbladskärret finns räv och i träden runtom Isbladskärret hittar man hökar och ugglor som gärna plockar åt sig en eller annan fågelunge när tillfälle ges, sådan är naturen. […]

    Gilla

  2. Härliga bilder, särskilt den på din son. Men t o m jag ser att det inte kan vara en duvhök i toppen av trädet 😉😁

    Gilla

    ibod11 - Ingrid

    13 maj, 2018 at 21:35

  3. Det är en häger, bilden på duvhöken blev suddig 🙂

    Gilla

    melkerlarsson

    13 maj, 2018 at 21:36


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.