Mina reflektioner

Solceller vid Ågestasjön

with 6 comments

Jag har inget emot solenergi, snarare tvärtom, vi ska ta tillvara och nyttja all icke fossil energi, men jag ställer mig tveksam till att man placerat en stor anläggning med solceller i ett naturreservat, endast 50 meter från Ågestasjöns strand.

Om man ansträngt sig lite skulle man säkerligen kunnat hittat en eller rentav flera ytor i närområdet där dessa skulle kunnat placerats i stället, exempelvis på ridskolans tak eller på den närbelägna golfbanan, för visst borde solceller tåla en eller annan golfboll.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Håller med. Mycket märklig placering!

  Gillad av 2 personer

  Eva

  16 maj, 2018 at 12:45

 2. Ja man kan ju undra vad de ansvariga tänkt, eller rättare sagt, de har väl inte tänkt! Det finns säkert otaliga platser där de kan ställa solcellerna så att de inte skämmer ut naturen. Otroligt att de kan fördärva naturen på detta sätt, det ser för jäkligt ut. Naturen ska vi vara rädda om, sådana schabrak skrämmer säkert bort djur och fåglar. Att placera sådant i ett naturreservat är ju ännu värre, måste ju vara olagligt också. Har de byggt upp det i smyg, så att inga människor fått reda på att det skulle byggas?

  Gillad av 1 person

  John

  16 maj, 2018 at 13:10

 3. Tillkomsten har varit känd och tillstånd från kommunen finns, mycket märkligt. Tänk så många hustak mm som är mer lämpade.

  Gillad av 1 person

  melkerlarsson

  16 maj, 2018 at 13:25

 4. Ja, det var en märklig placering. Konstigt att sådan påverkan på naturen får göras i ett naturreservat. Inte särskilt vackert. Jag är också helt för solenergi och andra bra energikällor men lite smartare placering borde kunna hittas.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  16 maj, 2018 at 19:51

 5. Min första tanke var vad du skrev till John. Varför inte hustak? Min son i Tyskland har haft solceller på taket i väldigt många år. Överskottet går tillbaka in i nätet och han får betalt för det.
  Naturreservat är det sista jag hade kommit på som lämplig placering.

  Gillad av 2 personer

  Kristallina

  17 maj, 2018 at 22:30

 6. Ja tänk att vi fortfarande uppfattar naturmark som ledig plats för allehanda byggnationer. Här får soptippen bygga ut och ta naturreservat i anspråk!

  Gilla

  Anna

  11 juni, 2018 at 20:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: