Mina reflektioner

Det blir inget sommartorg hemma i Skarpnäck

with 5 comments

Torget hemmavid, Pilottorget, är inte direkt ett levande torg, så allt som görs åt torget är en förbättring, några hundra meter från Pilottorget hittar man faktiskt ett ännu tråkigare torg, Skarpnäcks torg, men det är så hopplöst tråkigt att det nog inte går att göra så särdeles mycket åt det.

I december 2017 nämndes Pilottorget som ett av de torg som staden skulle satsa lite extra på under sommaren 2018, genom att inkludera det i stadens satsning på sommargågator och sommartorg, men den satsningen ser ut att gå Skarpnäck och Pilottorget förbi.

Istället satsar staden på det närbelägna Bagarmossen, där Lagaplan i Bagarmossens centrum får ett sommartorg, så vi kan nog inte se fram emot det lyft det ganska så tråkiga Pilottorget skulle behövt, det blir till att ta en tur med tunnelbanan till Bagarmossen istället om man vill uppleva ett sommartorg i närområdet.

Nu känner jag inte till orsaken till att det inte blir något sommartorg på Pilottorget, de omgivande affärsidkarna och restaurangerna kanske inte var intresserade av att delta genom exempelvis uteserveringar.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tycker de flesta städerna lägger allt mindre pengar och resurser för att göra det fint och trevligt.Här i Kristianstad har vi två torg, lilla torg och stora torg. Stora torg skulle säkert vunnit pris som Sveriges fulaste torg då det är totalt tomt med bilparkeringar runt om en, kanske två gånger om året så bygger de en scen på torget om det är något som ska firas, t.ex när IFK Kristianstad vunnit handbollsligan. Annars står det tomt och öde.

  Gillad av 1 person

  John

  18 maj, 2018 at 14:32

 2. Det är inte lätt att få till torg så att alla blir nöjda. För inte så väldigt många år sedan skulle stora torget i
  Östersund få ett helt nytt utseende och det kostades på väldigt stora summor. Det som debatterades mest var den gula stenbeläggning som lades runt själva torget. Dyrt och från annat land när det finns sten hemmavid som skulle gå bra. Då kom många surjämtar fram 😉 Jag gillade det nya torget men de gula stenarna blev snabbt lite mindre gula. Dessutom hade det lagts ner värmeslingor i torget för att slippa is. Det var också ett debatterat ämne. Kallar man sig ”vinterstaden” så ska det väl vara snö tyckte många, däribland jag. Efter några år slutade de slösa på el för att värma upp torget men nu vet jag inte hur det är. Jag tror inte att alla någonsin kan bli nöjda men det gjordes i alla fall en riktig storsatsning 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  18 maj, 2018 at 19:08

  • Jag tror tyvärr att arkitekter och stadsplanerare drömmer om den medeltida torget, en samlingsplats, dit folk gick för att hämta vatten från brunnen och för att handla i torgstånden. Idag har man vatten i kranen hemma och maten handlar man i snabbköpet.

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   18 maj, 2018 at 22:15

 3. Tur du bor så nära till allt

  Gillad av 1 person

  surridurr

  18 maj, 2018 at 22:49


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: