Mina reflektioner

Nationaldagen firades utomhus som sig bör

with 6 comments

Nationaldagen firades utomhus, jag hade tänkt fira den i den svenska naturen precis där den borde firas, men planerna på att åka till Järvafältet fick omprövas då kontaktledningen rivits ner i natt vid Barkarby. Valet föll då på en promenad runt Djurgården, vilket inte heller är så dåligt.

Det blev inte primärt en promenad i syfte att skåda fåglar, men jag hade förstås med mig kikaren så det blev en del fågelskådning, särskilt vid Isbladskärret där jag stannade under nästan en timme, man kommer ju lätt i samspråk med andra som har en kikare kring halsen så att säga, vad har du sett? vad har jag sett? osv. I isbladskärret såg jag bland annat grågäss med gässlingar, knipa med ungar, mängder med tornseglare ovanför kärret, tofsvipa, sångsvan, vitkindade gäss med gässlingar, sothöna, gråhäger med ungar i bo, snatterand och skedand. Till min stora förvåning hörde jag även en gök som ropade, det hör inte till vanligheterna så pass centralt i Stockholm.

Det var ganska skönt att sträcka på benen i ”kylan”, +16, utan att känna att man samtidigt smälter och flyter bort som en glass i värmen.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja man får passa på att röra på sig medan vädret tillåter det! I morgon kommer visst värmen tillbaka (om än lite mer begränsad än tidigare).

  Gillad av 1 person

  Anne

  6 juni, 2018 at 16:59

 2. Det har var lite svalare i ett par dagar nu. Fina bilder på fåglarna.😊 Har inte sett en skedand i år…än hoppas jag.

  Gilla

  John

  6 juni, 2018 at 21:41

 3. Fantastiskt att få höra göken och i Stockholm av alla platser, Det var ganska många år sedan jag hörde den här på Ekerö.

  Gillad av 1 person

  Eva

  6 juni, 2018 at 22:29

 4. Det var nog inte det sämsta stället att fira nationaldagen på – tvärtom faktiskt. Vi hade först en liten tanke om att avsluta vår runda med en tur till Djurgården men krafterna räckte inte så långt. Men visst var det ganska skönt promenadväder. Kanske lite blåsigt på vissa ställen men skönt att slippa svettas. Väldigt fina fågelbilder och kul att du fick höra göken även i Stockholm.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  7 juni, 2018 at 09:32

 5. […] När jag i onsdags promenerade runt Djurgården passade jag på att besöka minnesvården efter flodvågskatastrofen 2004 som invigts dagen innan, onsdagen var ett unikt tillfälle att besöka minnesvården, därefter stängdes den för besök för att växtligheten ska få rota sig, den kommer att öppna permanent till hösten. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: