Mina reflektioner

Fågelungarna får växa upp bland skräp

with 5 comments

I en storstad får dessvärre fågelungarna, i detta fall kanadagässens gässlingar, växa upp omgivna av mänskligt avfall. Man kan tycka vad man tycka vill om kanadagäss då det är en art som inplanterats i Sverige, men då den nu finns här ska väl kanadagässen ändå erbjudas en just miljö.

Bilden är tagen vid Råstasjön, vilken sedan ett tag tillbaka är ett naturreservat mitt i storstaden, men det har uppenbarligen inte alla besökare förstått. Inte bara kanadagässens ungar tvingas växa upp med skräpmatsresterna som närmaste granne, det drabbar även mer fashionabla fåglar såsom knölsvanen, rörhönan, den vackra skäggdoppingen, sothönan och viggen. Den enkla lösningen är väl att kräva att Solna stad ska städa sitt naturreservat lite mer frekvent, men den enda i längden hållbara lösningen är att vi som besöker Råstasjön inte slänger skräpet där, vi borde alla ta hem vårt skräp och slänga det hemmavid på där för avsedd plats, precis som jag alltid gör.

Annons

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja nog är det märkligt att vi människor inte kan ta reda på efter oss själva… jag förstår inte att det kan vara så svårt att ta med sig sina sopor till en papperskorg någonstans, så sällsynta är de ju inte – papperskorgarna alltså.
  Djuren får i vanlig ordning lida för hur vi människor beter sig. Här är det också ungar på gång – kajungar. Ett sabla liv i en oanvänd skorsten på huset och ett himla liv på fågellivet utanför vartefter ungarna kikar ut (vet inte om skatorna bestämt sig för att hjälpa eller stjälpa den utflytten men livat är det i alla fall – råkar det dessutom komma en katt i närheten så är kakafonin total 🙂 ).

  Gillad av 1 person

  Anne

  7 juni, 2018 at 09:04

 2. Alltså detta är förfärligt!

  Gillad av 1 person

  Eva

  7 juni, 2018 at 15:51

 3. Det borde vara en självklarhet för alla att ta med sig sitt skräp när man är klar. Jag blir så sorgsen av att se de ljuvliga små fågelungarna i den miljön.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  7 juni, 2018 at 18:04

 4. Kanadagässen hör inte hemma här, men skräpet hör ännu sämre till där. Hur uppfostrar vi våra barn då det tillåts se ut som där? Inte undra på att det finns så mycket råttor i Sthlm.
  Kanadagässen lämnar tyvärr badstränder med tonvis med sin skit. Undrar också över vattenkvaliteten där de vistas……

  Gillad av 1 person

  surridurr

  7 juni, 2018 at 21:46


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: