Mina reflektioner

Nya tunnelbanan börjar synas i stadsbilden

with 3 comments

På sina håll runt om i stan kan man se att de inledande arbetena med den nya tunnelbanan kommit i gång, till hösten inleds de mer påtagliga arbetena med att spränga tunnlar, sammanlagt ska det byggas ca 20 km nya linjer med totalt 11 helt nya stationer, i en senare etapp tillkommer ytterligare stationer och ytterligare ca 7 km nya linjer. En sådan massiv utbyggnad av tunnelbanan har inte skett sedan 70-talet, så det finns minst sagt ett uppdämt behov då Stockholm växt med fler än 500 000 personer sedan dess. 

I Sickla höll Sweco i torsdags på med geotekniska undersökningar, på platsen kommer det om ett antal år ligga en entré till en ny tunnelbanestation som kommer att heta Sickla, ett tiotal meter utanför entrén finns idag såväl Saltsjöbanan som Tvärbanan (spårväg), så platsen kommer i en framtid att bli en viktig bytespunkt där det kommer att röra sig betydligt fler människor än idag.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Detta är mycket uppskattad information. I ett koncentrat får man veta vad som händer eller snarare kommer att hända med T-banenätet i stan. Det är en enorm utveckling. Själv minns jag när T-banan byggdes och första gången jag åkte mellan S:t Eriksplan och Fridhemsplan. Det var en hisnande känsla.

  Gillad av 1 person

  Eva

  23 juni, 2018 at 09:47

 2. Tunnelbana är ju det ultimata transportmedlet!😊 Är inte i vägen för varken andra fordon eller människor, miljövänligt och bekvämt. Bor man i Stockholm med förorterna behöver man ingen bil vilket hade varit skönt.

  Gillad av 1 person

  John

  23 juni, 2018 at 10:30

 3. Spännande att få lite info från dig om det här på bloggen.

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  23 juni, 2018 at 11:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: