Mina reflektioner

Med MTR Express till Göteborg

with one comment

Jag och sonen har besökt Göteborg under ett par dagar, på såväl dit- som hemresan reste vi med MTR Express som sedan några år kör sträckan Stockholm – Göteborg i konkurrens med SJ. MTR Express erbjuder en restid som är snarlik den SJs snabbtåg X2 (X2000) kan erbjuda trots att deras tåg inte försedda med sk korglutning vilket X2 är, förklaringen är att MTRs tåg är ett rent motorvagnståg med drivning på fler axlar (hjul) än vad SJs X2 har, vilket egentligen är ett tåg med lok och vagnar där det bara är lokets hjul som driver tåget. Detta gör att MTRs tåg kan accelerera snabbare än vad SJs tåg gör.

Resan till Göteborg blev tidtabellsmässigt en katastrof, resan tog 3 1/2 timme längre än vad den skulle, men detta var dock inte MTRs fel då förseningen orsakades av att en kabel grävts av i samband med ett banarbete i Herrljungatrakten, vi blev därför stående i Falköping i flera timmar. MTRs personal hanterade dock detta föredömligt, särskilt den kvinnliga lokföraren som var en stjärna när det gällde att ge information och dessutom bjöd in oss att komma fram och titta i förarhytten under det ofrivilliga uppehållet i Falköping. Så all heder till henne och hennes kollegor ombord, den sk ombordansvarige (tågbefällhavaren) och servicevärden som var väldigt trevliga och tillmötesgående under denna resa.

Hemresan idag gick dock precis som det skulle, vi kom fram till Stockholm endast en minut sena, vilket berodde på ett trasigt tåg som stod i vägen i Flen.

Sammantaget var vi mycket nöjda med resorna med MTR Express, sköna stolar, bra luftkonditionering, ett bra utbud i cafét och mycket trevlig personal, så jag kommer absolut att resa med MTR Express fler gånger. Det enda som skulle kunna förbättras är nog wifi kapaciteten som på nerresan var ganska bedrövlig,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Trevlig, serviceinriktad personal är viktigt och särskilt när något utöver det vanliga sker. Får man information och ett bra bemötande så står man ut med mycket. Bra gjort av alla som arbetade där 😀

    Gilla

    Ibod11 - Ingrid

    30 juni, 2018 at 10:28


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: