Mina reflektioner

+30 och många frågor om vägen

with 13 comments

Idag åkte jag in till stan för att promenera i hettan, +30, jag klev av vid Medborgarplatsens tunnelbanestation och promenerade ner mot Stockholms södra som är den enda öppna pendeltågsstationen i centrala Stockholm, Stockholm City och Stockholm Odenplan passerar pendeltågen utan att stanna p g a av problem med rulltrapporna.

Jag vet att jag är ledig på lördagar, men ville kolla läget på Stockholms södra, där var det mycket folk, affärsidkarna i närområdet jublar nog över rulltrappshaveriet, dom får sälja café latte och allehanda saker som aldrig förr, det har nog aldrig varit en sådan rush vid Stockholms södra som i går och idag. På vägen till Stockholms södra vet jag inte hur många gånger jag fick frågan, ”hur går man för att komma till Stockholms södra?” och ”hur går man för att komma till Mariatorget/Medborgarplatsen?” som är de närmaste tunnelbanestationerna, jag såg förmodligen ut som jag visste och det gör jag ju.

Därefter fortsatte jag promenaden genom Gamla stan via Slussen, jag är inte så förtjust i Gamla stan, precis som de flesta andra ”Gamla stan” runt om i Europa har vår Gamla stad blivit förstörd av alla dessa turistinriktade butiker som kränger löjliga souvenirer såsom vikingahjälmar i plast. Så för min del är Gamla stan oftast en transportsträcka och jag väljer alltid att gå på Österlånggatan som är betydligt bättre än Västerlånggatan. Jag kunde dock inte låta bli att tänka på hur det skulle varit att leva där under en värmebölja på 16-, 17- eller 1800-talet när den hygieniska nivån låg på en betydligt lägre nivå än idag, flugor som drogs till det djuren lämnat efter sig och det avfall som låg i gränderna, allt var inte bättre förr om man säger så.

Därefter svängde jag runt City innan jag avslutade promenaden med att ta en titt på de avstängda rulltrapporna vid station Stockholm City, samt handla på Hemköp i City innan jag åkte hem, det var en mycket varm dag må jag säga.

Annons

13 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. SMHI varnar för ännu högre temperaturer de närmaste dagarana. Du har nog rätt med dina tankar om ”livet förr”.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  14 juli, 2018 at 19:41

 2. Nej livet var nog inte alltid bättre förr – oftast inte skulle jag faktiskt tro!
  Ja nog är det varmt så det förslår, börjar faktiskt bli lite jobbigt men nu hör jag åskan igen – kanske kanske 🙂

  Gillad av 1 person

  Anne

  14 juli, 2018 at 19:54

 3. Var hittade du energi till att ge dig ut på en lång promenad i värmen? Jag går tidigt på morgonen och sedan får det räcka. Vilken tur för alla som behövde hjälp med vägen att du kunde hjälpa till 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  14 juli, 2018 at 20:52

  • Jag är i princip beroende av att få röra på mig, har inte diabetes, men får lätt något förhöjda sockervärden. Så jag har älskat att röra på mig oavsett väder och vind hela livet, långt innan jag insåg varför – sockervärdena.

   Gilla

   melkerlarsson

   14 juli, 2018 at 22:07

   • Ganska fantastiskt att kroppen säger till om vad den behöver. Bra att du lyssnar 🙂 Ännu bättre att du gillar att göra det kroppen ber om 😀

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    15 juli, 2018 at 07:55

 4. Som proffs måste jag fråga dig….. hur åker jag från Tekniska högskolan för att komma till Nynäshamn? För att slippa alla strul och stopp?

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  15 juli, 2018 at 01:20

 5. Fattar inte att du mäktar med på din lediga tid kontrollera hur det funkar. Du är en superduktig anställd. Jag som morgontrött resenär, som är beroende av en flödande trafik utan stopp….blir hela tiden, varje dag drabbad av förseningar…..som gör att jag kommer för sent till jonnet, med tid som måste jobbas in som leder till ytterligare stress. Jag klarar inte det är……

  Gilla

  Surridurr, Lakritskillen

  15 juli, 2018 at 01:27

 6. Önskar jag hade samma sinnesro som du att ge sig ut för att testa hur illa det fungerar bara för att……istället för att hamna i stressen över att det inte fungerar, drabbas av timmars förseningar som måste jobbas in……blir bara galen på icke fungerande kollektivtrafik

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  15 juli, 2018 at 04:26


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: